Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Απλά αλλά σημαντικά για να βάλεις στη ζωή σου


Μην αμελείς την υγεία σου. Βάλε στην καθημερινότητά σου 8 απλές συνήθειες και κέρδισε υγεία τούρμπο!

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, θα το τονίζουμε διαρκώς! Η καθημερινότητα, τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις συχνά μας αναγκάζουν να βάλουμε σε δεύτερη μοίρα την υγεία μας και να μη σπουδαιολογήσουμε τα σημάδια που μας δίνει το σώμα μας, με σοβαρές συνέπειες. Υπάρχουν, ωστόσο, μικρά ανώδυνα καθημερινά πραγματάκια που κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει για να προασπίσει την υγεία της και την καλή ζωή! Μάθε ποια είναι αυτά και βάλε τα στην καθημερινότητα σου!

Μικρά αλλά σημαντικά που προασπίζουν την υγεία μας

* Γνώρισε το στήθος σου
Βάλε την αυτοεξέταση στην καθημέρινότητά σου και μάθε τον μαστό σου! Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αντιληφθείς τυχόν αλλαγές τις οποίες θα αναφέρεις στο γιατρό σου. Μάθε πώς θα κάνεις αυτοεξέταση πατώντας εδώ.

* Μην αμελείς να ελέγχεις τις ελιές
Το να ελέγχεις τις κρεατοελιές είναι πολύ σημαντικό. Πρόσεξε αλλαγές σε σχήμα, διάμετρο, χρώμα και δώσε προσοχή στις άκρες. Οποιαδήποτε μη συνηθισμένη μεταβολή πρέπει να σε θορυβήσει και να σε οδηγήσει στο δερματολόγο. Μάθε ποιά σημάδια πρέπει να σε θορυβήσουν πατώντας εδώ.

* Παρατήρησε τον κύκλο σου αλλά και το σεξ
Παρατηρώντας τον κύκλο σου θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς τυχόν αλλαγές και να αναζητήσεις την αιτία. Η καθυστέρηση, η πρόωρη έμμηνος ρήση αλλά και αλλαγές στην ποσότητα ή το χρώμα της περιόδου είναι σημάδια που δεν πρέπει να σε αφήσουν αδιάφορη. Στο ίδιο πνεύμα, προβλήματα λίπανσης, σεξουαλικής ορμής, κόπωσης ή πόνου κατά το σεξ, πρέπει επίσης να σε οδηγήσουν στο γιατρό.

* Κάνε εξετάσεις αίματος & μην υποτιμάς το φυλλικό οξύ
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ελέγχεις τα επίπεδα του φυλλικού οξέως, ειδικά αν σκοπεύεις να μείνεις έγκυος. Επαρκή επίπεδα φυλλικού οξέως προλαμβάνουν από σοβαρές γεννετικές ανωμαλίες ενώ ταυτόχρονα βοηθούν και τον αιματοκρίτη σου να μένει στο... ύψος του.

* Βάλε την κίνηση στη ζωή σου
Όταν γυρνάς από τη δουλειά ή ακόμη κι αν κουράζεσαι καθημερινά προσέχωντας τα παιδιά ή κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, το τελευτάιο που θα ήθελες να κάνεις είναι να πας στο γυμναστήριο και να ασκηθείς. Ωστόσο, η άσκηση έστω και για 10 λεπτά την ημέρα είναι απαραίτητη. Αν δεν αντέχεις στην ιδέα της γυμναστικής βρες εναλλακτικές όπως για παράδειγμα το να ανέβεις τα σκαλιά αντί να πάρεις το ασανσέρ, να προτιμήσεις να περπατήσεις αντί να πάρεις το αμάξι για μικρές διαδρομές ή να κάνεις μια βολτίτσα στο πάρκο. Σε καμία περίπτωση πάντως μην επιλέξεις τον καναπέ και την τηλεόραση.

* Κάνε κάτι που σε ευχαριστεί
Αν η άσκηση είναι ανάμεσα σε όσα σε ευχαριστούν έχει καλώς. Αν όχι όμως, προσπάθησε να κάνεις έστω και για πέντε λεπτά ημερησίως πράγματα που σου ανεβάζουν τη διάθεση. Βάλε μουσική, κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά, διάβασε ένα βιβλίο στο δρόμο για το σπίτι και διώξε το στρες!

* Ξεκουράσου, χρειάζεται κι αυτό
Ο ύπνος είναι απαρίτητος για τη διατήρηση της υγείας, μη το ξεχνάς. Αν για παράδειγμα μια ημέρα ξενύχτησες, προσπάθησε να αναπληρώσεις την επόμενη τον χαμένο ύπνο και μην ωθείς τον εαυτό σου στην εξουθένωση. Μάθε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος πατώντας εδώ.

* Από στοματική υγιεινή πώς πάμε;
Η στοματική υγεία είναι επίσης βασική για τη διατήρηση της υγείς σου. Για παράδειγμα η περιοδοντίτιδα έχει συνδεθεί με καρδιακές νόσους ενώ η στοματική υγιεινή επιβάλλεται στις εγκύους αφού ακόμη και η ουλίτιδα μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό.







ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: