Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ροζέ σαμπάνια: μια δύσκολη κυρία



Αν γυρίσουμε το χρόνο 15 χρόνια πίσω, τα ροζέ κρασιά ήταν λέξη άγνωστη για τους connoisseurs. Εξέφραζαν πάντα την ουδετερότητά τους, κάτι που ήταν αρκετό για να κρατήσει μακριά κάποιον εραστή του κρασιού. Το μονό ροζέ κρασί που αξίωνε σεβασμό ήταν η σαμπάνια, και αυτό για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.
Οι ροζέ σαμπάνιες είναι σπάνιες, φινετσάτες, με αξεπέραστη πολυπλοκότητα, εκρηκτικά αρώματα και μια κρυφή σεξουαλικότητα που αναδεικνύεται με το που κυλούν στο ποτήρι. 

Το ροζέ χρώμα «του σολομού» οφείλεται στην επαφή των ερυθρών φλοιών του σταφυλιού με το χυμό του κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Μερικές ώρες είναι αρκετές ώστε να πάρει αυτό το χρώμα από τις δυο ερυθρές ποικιλίες pinot noir και pinot meunier. Παράγονται πάντα σε μικρή ποσότητα, γεγονός που τις καθιστά σπάνιες –και κατ' επέκτασιν ακριβές. Είναι πάντα ακριβότερες από τις λευκές, αγγίζοντας ορισμένες φόρες ακόμα και τη διπλάσια τιμή.


Champagne Laurent Perrier Rosé
H αγαπημένη όσων πίνουν ροζέ σαμπάνια –οι άλλοι απλώς δεν την έχουν δοκιμάσει. Εξαιρετική φινέτσα και πολυπλοκότητα, που τη βρίσκεις μόνο σε πανάκριβες χρονολογημένες σαμπάνιες. Το χρώμα της πάλλεται ανάμεσα σε αυτό του άγριου σολομού και του κοραλλιού.

10 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΡΟΖΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ (με τυχαία σειρά)
Dom Pérignon Rosé Oenothèque Vintage, Dom Ruinart Rosé Vintage, Billecart-Salmon Rosé NV, Gosset Rosé NV, Laurent-Perrier Rosé NV, Pol Roger Brut Rosé Vintage, Nicolas Feuillatte Brut Rosé NV, Krug Rosé NV, Perrier-Jouët Rosé NV, Bollinger La Grande Année Rosé vintage
Κείμενο: Σωτήρη Γεωργίου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Ροζέ σαμπάνια: μια δύσκολη κυρία




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: