Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Το στερνό «αντίο» στα τρία παλικάρια



Σε κλίμα οδύνης και συντριβής η πολιτεία, ο Ελληνικός Στρατός, οι οικογένειες, οι συγγενείς και οι φίλοι των τριών αδικοχαμένων στρατιωτικών που έχασαν τις ζωές τους κατά τη διάρκεια άσκησης στο Βόλο αποχαιρέτισαν τα τρία παλικάρια.


Η τελετή για τον οπλίτη θητείας (δεκανέα) Φώτη Ανδρικόπουλο πραγματοποιήθηκε στον τόπο καταγωγής του, στα Πετρωτά Αχαΐας, ενώ η κηδεία των δύο ΕΠΟΠ λοχιών, του Αναστάσιου Μεζάλα και του Γεώργου Ορφανίδη, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Βόλο.




Θρήνος στην Αχαΐα
Σε λυγμούς ξέσπασαν οι γονείς του 19χρονου Φώτη Ανδρικόπουλου πάνω από το μνήμα του αποχαιρετώντας το παιδί τους. Στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο νεαρό οπλίτη με πυροβολισμούς.


Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από φίλους και συμμαθητές του άτυχου Φώτη, αλλά και από φαντάρους που έκαναν μαζί του τη θητεία τους. Η είσοδος της εκκλησίας ήταν στρωμμένη με λευκά στεφάνια, ανάμεσα στα οποία ξεχώριζαν αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως Βασίλη Κικίλια και της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος.

Ο ναός τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά είχε κατακλυστεί από τους φίλους και παλιούς συμμαθητές του άτυχου 19χρονου, οι οποίοι πραγματικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτή την τραγωδία.


Με στρατιωτικές τιμές οι κηδείες των ΕΠ.ΟΠ.
Το ύστατο «χαίρε» στους αδικοχαμένους επαγγελματίες οπλίτες του Ελληνικού Στρατού, Ορφανίδη Γεώργιο και Μεζάλα Αναστάσιο στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Βόλο απηύθυναν οι οικογένειες των δύο αδικοχαμένων λοχιών.


Κατά την νεκρώσιμο ακολουθία αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές, παρουσία εκπροσώπων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Στρατού, των τοπικών Αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας, συγγενών και φίλων των θυμάτων αλλά και πλήθους Βολιωτών, οι οποίοι συγκλονισμένοι συνέρρευσαν στον Μητροπολιτικό Ναό.













Υπενθυμίζεται ότι χθες χειρουργήθηκε με επιτυχία, ο τραυματισθείς, στο ίδιο δυστύχημα, υπολοχαγός, από τον οποίο αφαιρέθηκε θραύσμα από την κοιλιακή χώρα. Στα θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ιατροδικαστής: «Ακαριαίος ο θάνατός τους»
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των τριών θυμάτων στο νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή: «Και οι τρεις στρατιώτες έφεραν συντριπτικά τραύματα. Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος». Όσο για τον 30χρονο υπολοχαγό που νοσηλεύεται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, «είχε άγιο».

«Ορκίζομαι ότι θα πληρώσουν οι δολοφόνοι»













































































































































Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙBookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: