Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Τα πιο νόστιμα φοιτητικά μπιφτέκια.



Ίσως η πιο απλή, σίγουρη και πάντα πετυχημένη συνταγή για μπιφτέκια. Έχεις χώρο για πειραματισμό και μικροαλλαγές, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα μυρωδάτο και αφράτο. Θα έλεγα ότι μετά από πολλές δοκιμές και προσθαφαιρέσεις υλικών και αλλαγές αναλογιών, αυτά είναι τα καλύτερα μπιφτέκια που έχω καταφέρει να φτιάξω. Δεν κολυμπάνε στο ψωμί, όπως πολλά μπιφτέκια φούρνου, είναι αρκετά πυκνά -ε κρέας τρώμε-, αλλά δεν είναι πέτρες.


Η δόση αυτή δίνει περίπου 8 μεσαία μπιφτέκια. Καλό είναι τα πλάσεις

Υλικά

300 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/3 ποτηριού φρυγανιά σε σκόνη
1/3 ποτηριού γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ)
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. της σούπας νερό (ή ξηρό κόκκινο κρασί ή ξύδι)
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1/3 ματσάκι μαϊντανός φρέσκος (προαιρετικά)
1 μικρό αυγό
αλάτι και πιπέρι (αλάτι περίπου 1 κουτ. του γλυκού γιατί δύσκολα δοκιμάζεις τον ωμό κιμά)
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα ή τριμμένα στον τρίφτη αν δεν θες να τα βλέπεις στο μπιφτέκι) και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του αυγού.

mpiftekia-nostima-1.jpeg

Εδώ δεν είχα μαϊντανό, αν βάλεις, ψιλόκοψέ τον και τον ρίξτον επίσης μέσα. Ανακάτεψε με τα χέρια το μίγμα ώστε να δείχνει κάπως έτσι :

mpiftekia-nostima-2.jpeg

Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά (αρκετά καλά) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα. Το τελικό μίγμα θα είναι αρκετά μαλακό.

mpiftekia-nostima-3.jpeg

mpiftekia-nostima-4.jpeg

Το μίγμα μπορεί να μείνει σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη μέχρι και μια μια μέρα. Μπορείς να το φτιάξεις το βράδυ και να τα ψήσεις το επόμενο μεσημέρι ή βράδυ.

Όταν έχεις διάθεση να τα ψήσεις, τα πλάθεις όσο πιο όμοια γίνεται τα τοποθετείς σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο λάδι και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω στις αντιστάσεις (πάντα προθερμασμένος ο φούρνος) για περίπου 40 - 45 λεπτά. Στη μέση της ώρας ψησίματος, γύρισέ τα για να ψηθούν ομοιόμορφα.

mpiftekia-nostima-5.jpeg

Δεν χρειάζεται να αφήσεις πολύ χώρο μεταξύ τους, αφού θα συρρικνωθούν αρκετά στο ψήσιμο.

Συνόδεψέ τα με πατάτες, σαλάτα ή ρύζι!

Κόστος συνταγής: 4.5 ευρώ για 8 μεσαία μπιφτέκια


Αρθρογράφος: Αναστασία Τζιουμάκη




ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share

SHARE THIS

0 σχόλια: