Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Παραλύει η Υγεία την Πέμπτη - Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία



Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Πέμπτη τα δημόσια νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία.


Με την αυριανή απεργία κορυφώνεται το διήμερο κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ, ενώ σήμερα θα διοργανωθούν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συγκροτούν κοινό μέτωπο, διεκδικώντας δημόσιο σύστημα υγείας με δωρεάν και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση, προσλήψεις προσωπικού, ανάκτηση μισθολογικών απωλειών, κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.) και του νέου τρόπου χρηματοδότησης των νοσοκομείων, που, όπως υποστηρίζουν, «εμπορευματοποιεί» την Υγεία, καθώς και κατάργηση του νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο, όπως δηλώνουν, οδηγεί σε νέες απολύσεις εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως σήμερα οι πρόεδροι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Μιχάλης Βλασταράκος και Γιώργος Πατούλης, αντίστοιχα, ζήτησαν την ενίσχυση του συστήματος Υγείας με νέους γιατρούς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στα Νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γ. Γεννηματάς».




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: