Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτά τα κορίτσια δεν θα μπορείς να τα ξεχάσεις



Όταν η δημιουργικότητα συνάντησε τη μόδα και την ομορφιά, προέκυψε ένα ημερολόγιο με τον αέρα περασμένων εποχών που πρόκειται να σου κλέψει το μυαλό.


Κάποτε χρησίμευαν στην ανύψωση του ηθικού των στρατιωτών και στον αποπροσανατολισμό τους από την ιδέα του θανάτου. Αργότερα καθιερώθηκαν ως η μόδα της εποχής οπότε τα “Pin Up Girls” ξεκίνησαν να κοσμούν τοίχους σπιτιών και καταστημάτων.

Τι είναι λοιπόν η Pin Up τέχνη ή ποιο κορίτσι αποκαλείται Pin Up Girl; Είναι η τέχνη που δημιουργείται προκειμένου να «καρφιτσωθεί» (pin) στους τοίχους καθώς απεικονίζει ωραίες αναπαραστάσεις της καθημερινότητας με επίκεντρο τη γυναίκα. Το “Pin Up Girl” δεν είναι μία femme fatale ή μία γυναίκα αράχνη αλλά είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας ζωγραφισμένη σαν να τη συνέλαβε το μάτι σε τυχαίες στιγμές στη διάρκεια της ημέρας. Χαρωπή και ευδιάθετη διαθέτει έναν παιδικό αυθορμητισμό που εκπέμπει αθώο ερωτισμό εντείνοντας το ενδιαφέρον και προκαλώντας το μάτι.

Παρά την ευρεία απήχηση και τη νοσταλγική διάθεση που έχουμε όταν πέφτει στα χέρια μας μία Pin Up κάρτα, ο κόσμος είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα. Σε εκείνους που πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύουν το πέρασμα σε μία νέα εποχή, μακριά από τις προκαταλήψεις και τις ενοχές για το ανθρώπινο σώμα, εξυψώνοντας τη γυναίκα και αναδεικνύοντας με σεβασμό και αξιοπρέπεια την ομορφιά. Και από την άλλη πλευρά σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι οι εικόνες αυτές δεν προσφέρουν κάτι, απεναντίας διαφθείρουν την κοινωνία και υποβαθμίζουν τη γυναίκα και το ρόλο της.

Με ιδιαίτερη αγάπη όμως σε αυτό το είδος τέχνης, ο καλλιτέχνης από την Πολωνία, Jaroslav Wieczorkiewicz, εμπνέεται από τα κορίτσια αυτά και δημιουργεί τη δική του Pin Up εκδοχή. Διατηρώντας το ύφος και την αισθητική των πρώτων Pin Up καρτών, χρησιμοποιώντας ρετρό αντικείμενα για να συνθέσουν τον σκηνικό χώρο και περιλούζοντας τα κορίτσια με γάλα καταφέρνει να συνθέσει μία εξαιρετική σειρά από τις προσωπικές του φωτογραφίες.

Για να προκύψει αυτό το εντυπωσιακό και αρκετά πρωτότυπο αποτέλεσμα, ο Jaroslav τράβηξε εκατοντάδες φωτογραφίες με μία υψηλής ταχύτητας κάμερα ενώ πιτσιλούσε τα μοντέλα του με γάλα. Μετά το τέλος της φωτογράφισης συνδύασε ψηφιακά τις πιτσιλιές για να τους δώσει την αίσθηση ενός φορέματος από γάλα.

Πρόκειται για μία ευφάνταστη ιδέα που βασίζεται σε μία πολύ συγκεκριμένη τεχνική και την οποία προσπαθεί να επικοινωνήσει σε περισσότερο κόσμο μέσα από σεμινάρια που διοργανώνει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Οι φωτογραφίες του που μεταφέρουν έναν αέρα χαράς και αισιοδοξίας, που εξυψώνουν τη γυναικεία ομορφιά και κρύβουν έναν άκρατο ερωτισμό, συμπεριλαμβάνονται σε ένα Ημερολόγιο του 2014 ενώ πολύ πρόσφατα η σειρά MILKY pinups, όπως έχει ονομάσει τις φωτογραφίες, κέρδισαν το πρώτο βραβείο (Χρυσό Μετάλλιο) στον φημισμένο Διαγωνισμό Φωτογραφίας PX3 Prix de la Photographie Paris στην κατηγορία Διαφήμιση.

Ο ταλαντούχος Jaroslav πλέον ζει και δραστηριοποιείται στο Λονδίνο και μπορείτε να παρακολουθείτε τη δουλειά του μέσα από το site του ή τη σελίδα του στο Facebook.

Καλή απόλαυση!



Αυτά τα κορίτσια δεν θα μπορείς να τα ξεχάσεις
Αυτά τα κορίτσια δεν θα μπορείς να τα ξεχάσεις
Αυτά τα κορίτσια δεν θα μπορείς να τα ξεχάσεις
Αυτά τα κορίτσια δεν θα μπορείς να τα ξεχάσεις
Αυτά τα κορίτσια δεν θα μπορείς να τα ξεχάσεις
Αυτά τα κορίτσια δεν θα μπορείς να τα ξεχάσεις





ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: