Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Πονοκέφαλος Μετά το Σεξ;



Είναι σπάνιο να συμβαίνει, όμως υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Είναι κάτι φυσιολογικό ή μπορεί κάτι να κρύβεται πίσω από αυτό το σύμπτωμα;


Η International Headache Society, που είναι η διεθνής εταιρεία μελέτης της κεφαλαλγίας, στη καινούρια ταξινόμιση των πονοκεφάλων που δημοσίευσε, κατατάσσει αυτήν την κατάσταση με την κωδική ονομασία Πρωτοπαθής Κεφαλαλγία που Σχετίζεται με την Σεξουαλική Δραστηριότητα.

Η πρωτοπαθής κεφαλαλγία που σχετίζεται με το σεξ ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του σεξ λίγο πριν τον οργασμό, ή την στιγμή του οργασμού. Η ένταση του πονοκεφάλου μπορεί να είναι ήπια ή ακόμα και έντονη. Ο πόνος αυτό μπορεί να διαρκέσει για λίγα λεπτά αλλά έχει αναφερθεί και διάρκεια που φτάνει τις 24 ώρες. Οι άνδρες εμφανίζουν πιο συχνά αυτή την πάθηση από ότι οι γυναίκες.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό δεν έχει ακριβώς διευκρινισθεί. Σε απεικονιστικές μελέτες που έχουν γίνει στα άτομα που έχουν τέτοιου είδους πονοκεφάλους, έχει παρατηρηθεί στενώσεις στο φλεβικό σύστημα της παραγκεφαλίδας. Παρόμοιες βλάβες έχουν και αυτοί που έχουν πονοκέφαλο μετά το βήχα.

Για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου έχουν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά η προπρανολόλη και η ινδομεθακίνη σαν αγωγή μετά την εμφάνιση του πονοκεφάλου και οι τριπτάνες προληπτικά πριν την σεξουαλική πράξη.

Ρηγόπουλος Δημήτριος
Παθολόγος-Διαβητολόγος
www.smarthealth.gr



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: