Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Πώς σας αλλάζει ο θυμός;



Ο θυμός καταλαμβάνει στιγμιαία το σώμα σας και το προετοιμάζει είτε να πολεμήσει είτε να το βάλει στα πόδια, λέει ο ειδικός σε θέματα θυμού Στίβεν Στόσνι, συγγραφέας του Love Without Hurt. Αυτή είναι η βιολογία που κρύβεται πίσω από την αίσθηση οργής.


Σαγόνι
Καθώς οι άνθρωποι έχουν κοινωνικοποιηθεί έτσι ώστε να καταπνίγουν την έκφραση θυμού (π.χ. το να ουρλιάζουν από οργή), σφίγγετε το σαγόνι σας για να τον συγκρατήσεις.

Λαιμός
Όπως οι πρωτόγονοι κραύγαζαν για να τρομάξουν τους άλλους, οι εξοργισμένοι άνθρωποι μουγκρίζουν. Ο λάρυγγας του άντρα πρήζεται και η φωνή του βαθαίνει. Η φωνή της γυναίκας είναι πιο τσιριχτή: η διαπεραστική φωνή λειτουργεί σαν κραυγή βοηθείας, μια αναδρομή στις μέρες που οι γυναίκες χρειάζονταν βοήθεια για να διώξουν τους επιτιθέμενους.

Στομάχι
Το σώμα σας εκκρίνει οξέα για να αφομοιώσει ό,τι υπάρχει στο στομάχι σας, ώστε να μπορείτε να παλέψετες ή να διαφύγετε πιο αποτελεσματικά. Έτσι, προκαλείται ναυτία.

Πέλματα
Τα πέλματα συσπώνται καθώς προετοιμάζεστε να τρέξετε – ή να πάρετες θέση μάχης.

Μάτια
Τα μάτια στενεύουν και η περιφερειακή σας όραση βελτιώνεται κάπως – θυσιάζοντας όμως την αντίληψη του βάθους. Αυτό συμβαίνει επειδή ιστορικά οι κυνηγοί ή οι άρπαγες επιτίθονταν συνήθως από το πλάι ή από πίσω, όχι από μπροστά.

Ώμοι
Νιώθετε ένταση; Τραβάτε ασυνείδητα προς τα πάνω τον κορμό για να φανείτε πιο απειλητικοί.

Καρδιά
Η αδρεναλίνη κάνει την καρδιά να χτυπά σαν τρελή, η οποία πάει πιο γρήγορα για να στείλει περισσότερο αίμα στους μυς και τα όργανα. Ο θυμός ενεργοποιεί κάθε σημείο του σώματός σας.

Άκρα
Πρέπει… να… μείνω… ακίνητος/η. Τα άκρα σας αρχίζουν να τρέμουν καθώς συγκρατείτε την ορμή να δραπετεύσετε ή να επιτεθείτε.

Το μυστικό

Μην καταπιέζετε το θυμό σας. Ο θυμός που έχει θαφτεί ή έχει αναχαιτιστεί ή έχει εκφραστεί λάθος έχει συνέπειες στο σώμα μας, την ψυχή μας και στον κοινωνικό μας εαυτό.





SHARE THIS

0 σχόλια: