Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Google καλεί tech savvy κορίτσια



Ένα νέο project της Google ονειρεύεται να δημιουργήσει τις Μαρίσα Μάγιερ του μέλλοντος.


Είναι πάρα πολλές οι έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι η σχέση των μικρών κοριτσιών αλλά και των γυναικών με τα κομπιούτερ δεν είναι ιδιαιτέρως καλή. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά. Οι γυναίκες απόφοιτοι των Τμημάτων Πληροφορικής είναι μόνο το 12% ενώ από το 74% των κοριτσιών που ενδιαφέρονται για τις επιστήμες, την τεχνολογία, την μηχανολογία και τα μαθηματικά στο σχολείο μόνο το 0,3 αυτών σπουδάζει κάτι σχετικό στο κολέγιο.

Η Google μελέτησε τα στατιστικά, διηξήγαγε δική της έρευνα και έτσι προέκυψε το project madewithcode.com σε μια προσπάθεια να ενδιαφερθούν τα νεαρά κορίτσια για την επιστήμη του προγραμματισμού. Εκεί μέσα από παιχνίδι και διασκέδαση τα κορίτσια ανακαλύπτουν το πόσο γοητευτική μπορεί να γίνει η τεχνολογία.

Η Google αρχικά εξέτασε το γιατί τα κορίτσια δεν ενδιαφέρονται για τα κομπιούτερ και κατάλαβε. Πρώτον: γιατί θεωρούν την Πληροφορική βαρετή. Δεύτερον: γιατί θεωρούν ότι όσοι ασχολούνται με αυτήν είναι σπασίκλες και καθόλου δημοφιλείς. Και τρίτον: γιατί πιστεύουν ότι δεν θα είναι καλές ή ότι θα τους είναι πολύ δύσκολο να την κατανοήσουν.

Δεν άργησαν να καταλάβουν ότι το να ενθαρρύνεις και να χτίζεις την αυτοπεποίθηση των γυναικών σχετικά με τις ικανότητες τους στα κομπιούτερ είναι το κλειδί. 

Το madewithcode.com προσφέρει αυτού του είδους την εξοικείωση με έναν απλό εύχρηστο και διασκεδαστικό τρόπο όπως το να δημιουργήσουν τον δικό τους κώδικα για να φτιάξουν ένα 3D printed βραχιόλι, έναν δισδιάστατο χαρακτήρα με τρισδιάστατη προσωπικότητα αλλά και το δικό τους animated gif. Επίσης στο site λειτουργεί η πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα Mentors and Makers που συνδέει τα νεαρά κορίτσια με γυναίκες που έχουν κάνει καριέρα στα κομπιούτερ. Και για να σιγουρευτούν ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα πάει χαμένη και τα κορίτσια αυτά μεγαλώνοντας θα έχουν προπτική να συνεχίσουν, το site έχει εξασφαλίσει ήδη 50 εκατομμύρια δολάρια σε υποτροφίες στην Computer Science. Click it girls.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 8 Ιουλ 2014


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: