Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Χταποδακι με Κοφτο Μακαρονακι



Ένα αγαπημένο φαγητό, που παραδοσιακά... αγαπάει το ελληνικό τραπέζι!

Γράφει η Food Blogger Εύα Μονοχάρη ( www.funkycook.gr )

Ingredients
1000 gr. χταπόδι
100 ml. λευκό ξύδι
350 gr. κοφτό μακαρονάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
200 ml. λευκό κρασί
200 gr. αποφλοιωμένες ντομάτες ψιλοκομμένες ή ντοματάκια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού opelte/">τοματοπελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
6-7 κόκκους πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Instructions

Καθαρίζουμε και κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια.
Βάζουμε το χταπόδι με ½ φλυτζάνι νερό, το ξύδι και τους κόκκους πιπεριού να βράσει.
Το βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Σε μία κατσαρόλα πλατιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το χταπόδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να σωταριστούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τα ντοματάκια, την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να βράσει.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι.
Πρέπει να προσέχουμε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να βράσει το μακαρονάκι, γιατί κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας.
Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, πάντα ζεστό!
Σερβίρουμε αμέσως!



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: