Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Κολπική λοίμωξη στις διακοπές



Ένας από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις καλοκαιρινές διακοπές είναι αυτός της κολπίτιδας.


Λίγο η ανεμελιά που σε κάνει να κάθεσαι χύμα στην άμμο, η αμέλειά σου να αλλάζεις το βρεγμένο σου μαγιό, η αφηρημάδα σου που σε κάνει να ξεχνάς την ψάθα σε συνδιασμό με μύκητες στην άμμο και στη θάλασσα οδηγούν σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πώς θα καταλάβεις πως έχεις κολπική λοίμωξη;

Οι αυξημένες εκκρίσεις σε σχέση με το κανινικό αλλά και το περίεργο χρώμα και η οσμή τους πρέπει να σε προβληματίσουν. Αν έχεις λευκές, κίτρινες ή πρασινωπές εκκρίσεις που μυρίζουν άσχημα ή διαφορετικά από το συνηθισμένο, τότε μάλλον η κολπίτιδα επισκέφτηκε κι εσένα. Αν μάλιστα τα παραπάνω συμπτώματα συνοδεύονται κι από φαγούρα, τότε η λοίμωξη είναι σχεδόν βέβαιη.

Πώς να την αντιμετωπίσεις;

Μην μένεις σε γιατροσόφια και συμβουλές φίλων. Η κολπίτιδα θέλει ιατρική διάγνωση και κατάλληλη θεραπεία, είτε με κολπικές αλοιφές είτε με άλλη φαρμακευτική αγωγή (υπόθετα ή χάπια). Μάλιστα, την αγωγή δεν την ακολουθείς μόνο εσύ αλλά και σύντροφός σου για να είναι αποτελεσματική ενώ μέχρι να υποχωρήσει η λοίμωξη το σεξ πρέπει να γίνεται απαραίτητα με χρήση προφυλακτικού - ανεξάρτητα με το αν έχεις επιλέξει κι άλλο μέσο αντισύλληψης όπως πχ τα αντισυλληπτικά χάπια.

Υπάρχει γιατροσόφι;
Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία είναι η φαρμακευτική αγωγη. Ωστόσο, οι πλύσεις με χαμομήλι είναι αρκετά βοηθητικές, όταν γίνονται συμπληρωματικά με την αγωγή. Το χαμομήλι, είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες ενώ θα βοηθήσει αισθητά στη μείωση της φαγούρας.



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: