Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Χάστε τα περιττά κιλά λίγο πριν τις διακοπές



Ποντάρετε σε ένα μενού που μυρίζει καλοκαίρι και δείτε το δείκτη της ζυγαριάς σας να οπισθοχωρεί νικημένος. Νόστιμα φρούτα, δροσιστικές σαλάτες, όσπρια και άπαχη πρωτεΐνη γίνονται οι απόλυτοι σύμμαχοί σας στη μάχη για ιδανικές αναλογίες λίγο πριν ετοιμάσετε τις βαλίτσες και σαλπάρετε για τα νησιά.


Η Άρτεμις Δρυγιαννάκη, ειδικός σύμβουλος εφαρμογών διαιτητικής, προτείνει ένα εβδομαδιαίο πλάνο διατροφής, το οποίο θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από 1 έως και 3 κιλά, χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας ή να πεινάσετε.

Προτεινόμενο εβδομαδιαίο μενού

Δευτέρα
Πρωινό: Γάλα ή γιαούρτι (1 μερίδα, 1,5-2% λιπαρά) με 3-5 κ.σ. δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή φρουτοσαλάτα (έως 3 τμχ. φρούτα, 2 κ.σ. ανάλατους ξηρούς καρπούς, 1 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.γ. μέλι) ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δεκατιανό: 1 φρούτο 
Μεσημεριανό: Κοτόπουλο (μερίδα στο φούρνο ή καλαμάκια <3 τμχ.) με σαλάτα αγγούρι-ντομάτα 
Απογευματινό: Γιαούρτι 2% λιπαρά με 1 κ.σ. λιναρόσπορο 
Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια μεγάλη σαλάτα μαρούλι-αγγούρι με 1 κονσέρβα τόνο ή γιαούρτι 2% με 2 φρούτα ή σαλάτα ντομάτα-αγγούρι με 2 αυγά

Τρίτη
Πρωινό: Γάλα ή γιαούρτι (1 μερίδα, 1,5-2% λιπαρά) με 3-5 κ.σ. δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή φρουτοσαλάτα (έως 3 τμχ. φρούτα, 2 κ.σ. ανάλατους ξηρούς καρπούς, 1 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.γ. μέλι) ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δεκατιανό: 1 φρούτο 
Μεσημεριανό: Γεμιστά (2 τμχ.) με γιαούρτι ή τυρί φέτα
Απογευματινό: Γιαούρτι 2% λιπαρά με 1 κ.σ. λιναρόσπορο 
Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια μεγάλη σαλάτα μαρούλι-αγγούρι με 1 κονσέρβα τόνο ή γιαούρτι 2% με 2 φρούτα ή σαλάτα ντομάτα-αγγούρι με 2 αυγά

Τετάρτη
Πρωινό: Γάλα ή γιαούρτι (1 μερίδα, 1,5-2% λιπαρά) με 3-5 κ.σ. δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή φρουτοσαλάτα (έως 3 τμχ. φρούτα, 2 κ.σ. ανάλατους ξηρούς καρπούς, 1 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.γ. μέλι) ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δεκατιανό: 1 φρούτο 
Μεσημεριανό: Σαλάτα φακές
Απογευματινό: Γιαούρτι 2% λιπαρά με 1 κ.σ. λιναρόσπορο 
Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια μεγάλη σαλάτα μαρούλι-αγγούρι με 1 κονσέρβα τόνο ή γιαούρτι 2% με 2 φρούτα ή σαλάτα ντομάτα-αγγούρι με 2 αυγά


Πέμπτη
Πρωινό: Γάλα ή γιαούρτι (1 μερίδα, 1,5-2% λιπαρά) με 3-5 κ.σ. δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή φρουτοσαλάτα (έως 3 τμχ. φρούτα, 2 κ.σ. ανάλατους ξηρούς καρπούς, 1 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.γ. μέλι) ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δεκατιανό: 1 φρούτο 
Μεσημεριανό: Ψάρι με βραστά ή ψητά λαχανικά: καρότα, κολοκύθια και 1 πατάτα
Απογευματινό: Γιαούρτι 2% λιπαρά με 1 κ.σ. λιναρόσπορο 
Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια μεγάλη σαλάτα μαρούλι-αγγούρι με 1 κονσέρβα τόνο ή γιαούρτι 2% με 2 φρούτα ή σαλάτα ντομάτα-αγγούρι με 2 αυγά

Παρασκευή
Πρωινό: Γάλα ή γιαούρτι (1 μερίδα, 1,5-2% λιπαρά) με 3-5 κ.σ. δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή φρουτοσαλάτα (έως 3 τμχ. φρούτα, 2 κ.σ. ανάλατους ξηρούς καρπούς, 1 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.γ. μέλι) ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δεκατιανό: 1 φρούτο 
Μεσημεριανό: Ντάκος (παξιμάδι, ντομάτα, τυρί φέτα, 60 γραμμ. ελιές)
Απογευματινό: Γιαούρτι 2% λιπαρά με 1 κ.σ. λιναρόσπορο 
Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια μεγάλη σαλάτα μαρούλι-αγγούρι με 1 κονσέρβα τόνο ή γιαούρτι 2% με 2 φρούτα ή σαλάτα ντομάτα-αγγούρι με 2 αυγά

Σάββατο
Πρωινό: Γάλα ή γιαούρτι (1 μερίδα, 1,5-2% λιπαρά) με 3-5 κ.σ. δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή φρουτοσαλάτα (έως 3 τμχ. φρούτα, 2 κ.σ. ανάλατους ξηρούς καρπούς, 1 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.γ. μέλι) ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δεκατιανό: 1 φρούτο 
Μεσημεριανό: Κοτόπουλο με μπάμιες
Απογευματινό: Γιαούρτι 2% λιπαρά με 1 κ.σ. λιναρόσπορο 
Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια μεγάλη σαλάτα μαρούλι-αγγούρι με 1 κονσέρβα τόνο ή γιαούρτι 2% με 2 φρούτα ή σαλάτα ντομάτα-αγγούρι με 2 αυγά

Κυριακή
Πρωινό: Γάλα ή γιαούρτι (1 μερίδα, 1,5-2% λιπαρά) με 3-5 κ.σ. δημητριακά χωρίς ζάχαρη ή φρουτοσαλάτα (έως 3 τμχ. φρούτα, 2 κ.σ. ανάλατους ξηρούς καρπούς, 1 κ.σ. σουσάμι, 1 κ.γ. μέλι) ή 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Δεκατιανό: 1 φρούτο 
Μεσημεριανό: Κόκκινο κρέας (μπριζόλα μοσχαρίσια ή δύο μπιφτέκια) με σαλάτα ρόκα-μαρούλι
Απογευματινό: Γιαούρτι 2% λιπαρά με 1 κ.σ. λιναρόσπορο 
Βραδινό: Το ίδιο με το μεσημεριανό ή μια μεγάλη σαλάτα μαρούλι-αγγούρι με 1 κονσέρβα τόνο ή γιαούρτι 2% με 2 φρούτα ή σαλάτα ντομάτα-αγγούρι με 2 αυγά


Χρήσιμες οδηγίες

-Προτιμήστε φρούτα εποχής, όπως βερίκοκα, καρπούζι, πεπόνι, κεράσια, σταφύλια.
-Προσθέστε στις σαλάτες 1 κ.σ. ελαιόλαδο, καθώς και λεμόνι ή ξίδι σε απεριόριστες ποσότητες.
-Καταναλώνετε αρκετό νερό.
-Σχετικά με το αλκοόλ, καλό είναι να μην ξεπερνάτε τα 2-3 ποτήρια την εβδομάδα. Αποφεύγετε τα αναψυκτικά και τα κοκτέιλ.
-Φροντίστε να έχετε σταθερές ώρες γευμάτων.
-Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε ω-3 και κάνει καλό στη λειτουργία του εντέρου. Προσοχή, ωστόσο, καθώς δεν πρέπει να καταναλώνεται από άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Crohn, εμφανίζουν εκκολπώματα, αλλά και από εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν.
Το παραπάνω πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους απόλυτα υγιείς.




Ημερομηνία δημοσίευσης : 8 Ιουλ 2014




  
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ


Bookmark and Share

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: