Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Μαρμελάδα Κεράσι



Συνταγή για νόστιμη μαρμελάδα κεράσι


Υλικά για 2 κιλά


1 κιλό κεράσια
750 γρ. ζάχαρη, κατά προτίμηση σε κύβους
½ λίτρο έτοιμο χυμό φραγκοστάφυλα

Εκτέλεση


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη και λίγο νερό και βράζω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Στο μεταξύ πλένω τα κεράσια, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια.

Ξαφρίζω το σιρόπι και προσθέτω τα κομμένα κεράσια, ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια ρίχνω το χυμό από φραγκοστάφυλα, ανακατεύω διαρκώς και αφήνω το μίγμα να βράζει σταθερά, ξαφρίζοντας συνέχεια, μέχρι τελικά το μίγμα να γίνει κολλώδες, να διαλυθούν τα κεράσια και να αποκτήσει η μαρμελάδα βαθύ, σκούρο κόκκινο χρώμα.

Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνω τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς και τη μοιράζω σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα αεροστεγή βάζα. Τη διατηρώ στο ψυγείο για 4 μήνες.

Συμβουλή: αφρός που σχηματίζεται τόσο στο σιρόπι όσο και στη μαρμελάδα, όσο βράζουν, πρέπει πάντα να αφαιρείται. Ο αέρας του αφρού κάνει τη μαρμελάδα να μουχλιάζει πολύ συντομότερα, ενώ την πήζει μέσα στην κατσαρόλα, πριν μαγειρευτούν και μελώσουν τα φρούτα. Τον αφαιρώ λοιπόν διαρκώς με τρυπητή κουτάλα.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 20 Ιουν 2014



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: