
Το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται φέτος στη Δανία, πήρε η Ελλάδα με το τραγούδι «Rise Up», που ερμήνευσαν οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Kidd.
Στο κατάμεστο στάδιο B&W Hallerne της Κοπεγχάγης, οι 11.000 θεατές χόρευαν ασταμάτητα στο ρυθμό της ελληνικής συμμετοχής σε ένα τραγούδι που συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία dance, balcan και rap, ενώ η εμφάνιση του πρωταθλητή τραμπολίνουArthour Geremyan που συμμετείχε στη χορογραφία, ενθουσίασε το κοινό.
Οι χώρες που προκρίθηκαν είναι: Ελβετία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ελλάδα, Μάλτα, Λευκορωσία, Φινλανδία, Αυστρία.
Στον δεύτερο ημιτελικό έλαβαν μέρος συνολικά 16 χώρες: Νορβηγία, Ισραήλ, Γεωργία, Αυστρία, Λιθουανία, Πολωνία, Μάλτα, ΠΓΔΜ, Φινλανδία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ρουμανία, Σλοβενία, Λευκορωσία και Ελβετία.
Από τον πρώτο ημιτελικό είχαν ήδη προκριθεί οι: Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ρωσία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Σαν Μαρίνο, Ουκρανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ισλανδία.
Απευθείας στον τελικό έχουν περάσει το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, καθώς και η διοργανώτρια Δανία.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Μαίου 2014
0 σχόλια: