Έχετε μια δουλειά ή ασχολείστε με το σπίτι, τα παιδιά, μπορεί να σπουδάζετε κι όταν έχετε ελεύθερο χρόνο βγαίνετε με φίλους ή κάθεστε μέσα και βλέπετε τηλεόραση. Έτσι η καθημερινότητα κυλάει. Αν νιώθετε όμως την ανάγκη να γίνετε καλύτερη, να μάθετε νέα πράγματα τώρα είναι η σωστή στιγμή να το κάνετε, στον ελεύθερο χρόνο σας. Μην το αφήνετε γι αργότερα.
Εξάλλου ποτέ δεν είναι αργά. Πώς μπορείτε να γίνετε καλύτερη; Και δεν εννοούμε καλύτερη φίλη, ερωμένη, μητέρα, αλλά να βελτιώσετε τον εαυτό σας, στον ελεύθερο χρόνο που οφείλετε να βρείτε μόνο για σας. Πάρτε μερικές ιδέες.
1. Μάθετε μια νέα γλώσσα
Σίγουρα το έχετε σκεφτεί. Πόσο θα θέλατε να ξέρατε ισπανικά! Κι όμως δεν το αποφασίζετε. Δεν είναι όμως καθόλου δύσκολο. Αν μάλιστα η δουλειά σας έχει σχέση με το εξωτερικό σίγουρα στο βιογραφικό σας θα μετρούσε η γνώση μιας ακόμη ξένης γλώσσας. Και μπορεί να είπαμε τα ισπανικά ως παράδειγμα όμως άνθρωποι που γνωρίζουν ρώσικα ή κινέζικα (για τις πιο τολμηρές) είναι σίγουρα τα εφόδια που οι εργοδότες και οι μεγάλες εταιρείες ζητούν απεγνωσμένα. Μπορείτε να μάθετε γλώσσες εξ αποστάσεως, να γραφτείτε σ΄ένα φροντιστήριο με τμήματα ενηλίκων, αλλά και να μάθετε μια γλώσσα μέσω ιντερνετ! Ναι γίνεται, εμείς βρήκαμε ό,τι πληροφορίες θέλαμε σχετικά με ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών εδώ!
2. Διαβάστε και… γράψτε βιβλία
Αποφασίστε να μελετήσετε μια ομάδα συγγραφέων. Για παράδειγμα κλασικούς, Ντοστογιέφσκι, Τσέχοφ. Ή μόνο Έλληνες Καζαντζάκη. Αν σας αρέσει η ιστορία, ξεκινήστε από μια συγκεκριμένη περίοδο ας πούμε βυζαντινή. Πάρτε βιβλία, ψάξτε στο ιντερνετ, αναπτύξτε τις γνώσεις σας! Όσο πιο πολύ διαβάζετε τόσο περισσότερο δεν θα θέλετε να σταματάτε. Αν μάλιστα νιώθετε πως έχετε το ταλέντο να εκφράζεστε γραπτώς, γιατί δεν κάνετε μαθήματα δημιουργικής γραφής; Θα νιώσετε υπέροχα ανακαλύπτοντας και καλλιεργώντας το ταλέντο σας! Εμείς βρήκαμε στο πανεπιστήμιο Αθηνών τριμηνιαίο πρόγραμμα δημιουργικής γραφής.
3. Ακούστε και μάθετε μουσική
Κάτι αντίστοιχο με τα βιβλία μπορείτε να κάνετε και με τη μουσική. Η κλασική μουσική για παράδειγμα είναι θέμα εκπαίδευσης. Αρχίστε με εύκολους συνθέτες όπως είναι ο Μότσαρτ, ή ο Σοπέν που ηρεμούν. Μπείτε στη μουσική, μάθετε να ξεχωρίζετε τους ήχους και τις μελωδίες και σιγά σιγά γνωρίστε κι άλλα μουσικά είδη. Κι αν από μικρή σκεφτόσασταν να ξέρατε πιάνο, κιθάρα ή και… άρπα, ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε. Θα νιώθετε τόσο γεμάτη και πλούσια! Αφήστε δε που είναι πολύ αγχολυτικό.
4. Παρακολουθήστε θέατρο ή σινεμά
Το θέατρο και το σινεμά είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσες μορφές τέχνης. Και θέλουν εξοικίωση και καλλιέργεια. Βάλτε στο πρόγραμμα να παρακολουθείτε κάθε μήνα δυο θεατρικές παραστάσεις και πάρτε από το βίντεο κλαμπ κλασικές ταινίες που θα σας μυήσουν στον κόσμο της 7ης τέχνης.
5. Επισκεφθείτε μουσεία
Και τώρα, ελάτε κοντά στην τέχνη. Δείτε από κοντά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής ή χαρακτικής. Πηγαίνετε σε γκαλερί, αναζητείστε στο ίντερνετ πληροφορίες για μεγάλους καλλιτέχνες. Διαβάστε για τον τρόπο που εκφράζονται, τις εποχές και τη ζωή τους.
Μην σταματάτε να καλλιεργείτε το πνεύμα σας… Θα νιώσετε πραγματικά υπέροχα και σίγουρα θα σκεφτείτε πώς ζούσατε τόσα χρόνια χωρίς να γνωρίζετε τόσα υπέροχα πράγματα!
Σεμινάρια, μαθήματα, χορός, μουσική, ζωγραφική, χειροτεχνία μπορείτε να βρείτε σε διάφορα δημοτικά πολιτιστικά κέντρα και μάλιστα εντελώς δωρεάν.
0 σχόλια: