Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Τσακωθήκατε; Αυτός είναι ο τρόπος να επαναφέρετε την οικειότητα μεταξύ σας

Ότι σε μια σχέση δεν θα ξεσπάσουν καυγάδες είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί. Ότι κάποια στιγμή αφού κοπάσει η «καταιγίδα» θα τους ξεπεράσετε είναι αρκετά πιθανό. Ότι δε θα περάσετε τουλάχιστον μερικές ώρες αμίλητοι είναι το μόνο βέβαιο. Πώς όμως μπορείτε να τα ξαναβρείτε πιο γρήγορα;
Κάτι ακόμα χειρότερο από έναν τσακωμό είναι η (χωρίς κανένα νόημα) νεκρική σιωπή που επικρατεί μετά από αυτόν. Τα δύο άτομα περιφέρονται μέσα στους χώρους του σπιτιού χωρίς να ανταλλάσουν λέξη μεταξύ τους πέρα από κάτι κοφρά «ναι», «όχι», «εντάξει», «οκέι» και, τις περισσότερες φορές, χωρίς καν να κοιτάζονται. Σαν να προσπαθούν να εξαφανίσουν ο ένας τον άλλον από το πεδίο.

Αυτό το «silent treatment» (ή η «τιμωρία σιωπής» όπως θα λέγαμε, με ακόμα πιο δραματικό τρόπο, στα ελληνικά) μετά τους καυγάδες, υψώνει ένα πανύψηλο τείχος αμηχανίας μεταξύ σας και, πραγματικά, μπορεί να σας τσακίσει τα νεύρα. Είναι από τις λίγες φορές που η σιωπή κάνει θόρυβο.

Εντάξει νευρίασατε, παραφεθήκατε, είπατε και δύο κουβέντες παραπάνω. Πρέπει να έχετε τον αμίλητο τώρα; Μήπως να προσπαθούσατε να τα ξαναβρείτε;

«Πώς μπορεί να γίνει αυτό» θα μας πείτε και ειδικά όσο βράζει ακόμα το άιμα σας από τα νεύρα. Α είναι πολύ απλό: Πηγαίνετε στις «Ρυθμίσεις», επιλέγετε τη λειτουργία «Εγωισμός» και κατεβάζετε την ένταση. Αντίστοιχα, πράττετε και για τη λειτουργία «Περηφάνια». Πολύ ωραία.

Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε έναν από τους παρακάτω τρόπους για να επαναφέρετε τη «ζεστασιά» και το κλίμα αγάπης μεταξύ σας.

Αρχικά, προσπαθήστε να αναλογιστείτε τα επιχειρήματα του

Σίγουρα είστε θυμωμένη μαζί του, αλλά σίγουρα έχει άδικο σε όλα; Για να δώσετε μια όσο το δύνατον πιο διαυγή απάντηση χρειάζεται να απομακρυνθείτε (και ναι, εννοούμε να μην καθίσετε στον ίδιο χώρο) και να σκεφτείτε τι σας είπε και σε ποια σημεία η θέση του ήταν δίκαιη. Ύστερα μπορείτε να επιστρέψετε και να εκφράσετε τη γνώμη σας για όσα σάς είπε/ζήτησε χωρίς ειρωνείες και eye-rolling! Και για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, το ίδιο οφείλει να κάνει και εκείνος.

Βάλτε μια (άνω) τελεία

Πιθανότατα, το χειρότερο σενάριο σε έναν καυγά είναι να συμβεί σε εντελώς λάθος timing. Θα μας πείτε «και πότε θεωρείται σωστό timing για να μαλώσεις;». Σίγουρα πάντως όχι τη στιγμή που έχετε μια κοινή υποχρέωση (π.χ. να πάτε μαζί στο σπίτι της αδερφής σας ή να βγείτε για φαγητό με ένα φιλικό ζευγάρι). Σε κάθε περίπτωση, το πιο σωστό είναι να πατήσετε ένα pause στον τσακωμό και -μεγάλοι άνθρωποι είστε- να συμφωνήσετε ότι δε θα το αφήσετε να καταστρέψει τελείως την ημέρα σας. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, το πιθανότερο είναι πως όταν επιστρέψετε θα είναι όλα πολύ πιο ήπια και ήρεμα, για να μη σας πούμε ότι μπορεί να έχετε ξεχάσει και τελείως ότι είχατε αφήσει έναν τσακωμό στη μέση.

Χρησιμοποιείστε ένα δικό σας αστείο για να σπάσετε τον πάγο

Μερικές φορές, ακόμα και να σας έχουν περάσει τα νεύρα, αρνείστε να κάνετε την πρώτη κίνηση προσέγγισης. Ο πιο ομαλός τρόπος να το κάνετε και να επαναφέρετε την οικειότητα μεταξύ σας είναι να πιαστείτε από κάτι μικρό, από κάτι αστείο, από κάτι που ξέρετε ότι θα σας κάνει να γελάσετε αμφότερους. Μπορεί να είναι και κάτι αυτοαναφορικό ή μια αστεία σύγκριση «Μερικές φορές όταν τσακωνόμαστε κάνουμε σαν τον τάδε και τη δείνα. Δεν πιστεύεις;». Σε κάθε περίπτωση, ένα αστείο είναι σαν να υψώνετε τη λευκή σημαία της ανακωχής.


ads

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ

SHARE THIS

0 σχόλια: