Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Οι τροφές σύμμαχοι κατά της κυτταρίτιδας



Η κυτταρίτιδα και η όψη πορτοκαλιού είναι πραγματικά ο χειρότερος και πιο διαχρονικός εφιάλτης όλων των γυναικών.


Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης της κυτταρίτιδας;

Κακή διατροφή.
Κληρονομικότητα.
Έλλειψη άσκησης.
Κάπνισμα.
Αλκοόλ.
Ορμονικές Διαταραχές.
Δυσκοιλιότητα.
Διαταραγμένη αιματική κυκλοφορία.
Σήμερα, αγαπημένη, θα δούμε πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την πρώτη και βασικότερη αιτία: την κακή διατροφή, αφού υπάρχουν τροφές που μπορεί να είναι πολύ ισχυροί σύμμαχοι σου!
Βάλε, λοιπόν, στη διατροφή σου:

Καρπούζι: είναι μια τροφή που το ποσοστό της σε νερό αγγίζει το 92% (!) πράγμα που βοηθάει στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος και στην καλή λειτουργία των κυττάρων, προλαμβάνοντας την όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

Μαύρη σοκολάτα: έχει το κακάο σαν βασικό συστατικό της που συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της επιδερμίδας.

Μύρτιλα: είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες και βιταμίνη C. Δημιουργούν έναν ισχυρό ιστό κολλαγόνου και κρατούν το δέρμα σου υγιές προλαμβάνοντας τα «σπασίματα».

Αυγά: είναι πλούσια πηγή λεκιθίνης που βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων.

Τομάτες: περιέχουν υψηλά επίπεδα λυκοπενίου. Το λυκοπένιο επειδή βοηθά στην αποτροπή της καταστροφής του κολλαγόνου, συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος σου.

Ανανάς: έχει βιταμίνη C, βιταμίνη K και βρομελίνη . Αποτέλεσμα; Καλύτερη παραγωγή κολλαγόνου και βελτίωση της κυκλοφορίας.

Λιπαρά οξέα: Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα όπως σολομός, σαρδέλες, αβοκάντο, ελιές και καρύδια μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά τις προβληματικές περιοχές.

Άπαχες πρωτεΐνες: τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα καρύδια και το άπαχο κρέας όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα σου προσφέρουν μια αίσθηση κορεσμού και σε βοηθούν να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες.

Δημητριακά ολικής άλεσης: οι τροφές ολικής άλεσης παρέχουν βιταμίνες και φυτικές ίνες. Προτίμησε ψωμί και ζυμαρικά ολικής άλεσης, δημητριακά και καφέ ρύζι .

Φρούτα: είναι πλούσια σε νερό, βιταμίνες, φυτικές ίνες και είναι χαμηλά σε θερμίδες. Σύμφωνα με κάποιες μελέτες στην καταπολέμηση της κυταρρίτιδας είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά τα βατόμουρα, οι μπανάνες και η παπάγια .

Λαχανικά:

Το λάχανο βοηθά στην ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος .
Το πράσο είναι πολύτιμος σύμμαχος κατά της κατακράτησης υγρών.
Το σπανάκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια ο μαϊντανός, το σέλερι έχουν διουρητικές και καθαρτικές ιδιότητες, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, μειώνουν το αίσθημα της πείνας και εμποδίζουν τόσο τον σχηματισμό κυτταρίτιδας όσο και τη συσσώρευση λίπους.
Ροφήματα με υψηλές ποσότητες καφεΐνης: πράσινο τσάι, καφές και κακάο.

Φυτικές πρωτεΐνες: τροφές όπως όσπρια, φασολάκια, αρακάς, κινόα και πλιγούρι είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές για την κυτταρίτιδα.

Τέλος, μην ξεχνάς τον απόλυτο και καλύτερο φίλο σου στην υγεία και την ομορφιά σου: το νερό! Σου φαίνεται κλισέ, αλλά η αφυδάτωση είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου, αφού σου κάνει κακό και σε κάνει δυσλειτουργική σε όλα τα επίπεδα.





SHARE THIS

0 σχόλια: