Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Όλοι οι νέοι της Ευρώπης πάνε Θεσσαλονίκη. Μάθε γιατί!


Ίσως να μην το γνωρίζεις ακόμη, αλλά η Θεσσαλονίκη μας, διατηρεί έναν πολύ σπουδαίο τίτλο για το 2014. Αυτόν της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας της χρονιάς. Και τέτοια γεγονότα πρέπει να γίνονται ευρέως γνωστά. Να ξέρουμε τι συμβαίνει στη χώρα μας, βρε αδερφέ!


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2009, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας ξεκίνησε ένας θεσμός που αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχής. Το European Youth Capital έχει φέρει κοντά εκατομμύρια νέους από εκείνη την ημέρα «ταξιδεύοντας» σε 6 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις. Κάθε χρόνο ο εν λόγω τίτλος απονέμεται σε μία πόλη της ηπείρου και ξεκινά το ...«party»!

thessaloniki2014(2).jpg

Στόχος του θεσμού είναι να προωθηθούν τα πολιτιστικά και κοινονικο - οικονομικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε πόλης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έτσι, οι νέοι και οι νέες της Ευρώπης μπορούν να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την καθημερινότητα των συνομήλικών τους, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις και να κατανοήσουν πραγματικά και σε βάθος τους διάφορους λαούς.

Οι δραστηριότητες του «Thessaloniki 2014» έχουν ξεκινήσει ήδη, η πόλη έχει γεμίσει ζωντάνια και φρεσκάδα ενώ χιλιάδες εθελοντές παλεύουν καθημερινά για να προκύψει το πιο δημιουργικό και ενδιαφέρον αποτέλεσμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Πλάι τους σε ολόκληρη αυτή την προσπάθεια, βρίσκεται ο καφές Nescafé Frappé. Και πώς θα μπορούσε να λείπει ο «Φραπές» άλλωστε, όταν η συμπρωτεύουσα είναι και η επίσημη γενέτειρά του!


thessaloniki2014(1).jpg

Σαν Neopolis.gr προτείνουμε ανεπιφύλακτα την επίσκεψή σας στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του χρόνου. Σε μία εποχή πραγματικά δύσκολη για τους νέους, είναι ευχής έργον μία διοργάνωση που προάγει την συνεργασία και την διαδραστικότητα. Είναι τα δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να αποκτήσει ο καθένας μας για να πάει το ένα βήμα παρακάτω και να ατενίσει το μέλλον με πολύ πιο θετική ματιά...

Στα πλαίσια της διοργάνωσης, έχει δημιουργηθεί και σχετικό βίντεο το οποίο αποσκοπεί στην γνωριμία μας με τον θεσμό. Παρακολούθησέ το και θα καταλάβεις πως «ένας νέος θέλει πάντοτε να βρίσκεται εκεί που συμβαίνουν όλα» παρέα με το πιο γευστικό ρόφημα στο χέρι. Ποιο; Είμαστε σίγουροι πως έχεις καταλάβει. Πολύ πιθανό να το πίνεις και τώρα…


thessaloniki2014(3).jpg

Το «Thessaloniki 2014» σε 5 bullets:

1. Η καρδιά της ευρωπαϊκής νεολαίας «χτυπά» στην Ελλάδα.
2. Είναι η 6η κατά σειρά Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας και είναι η καλύτερη!
3. Πραγματοποιούνται δράσεις γύρω από 11 διαφορετικές θεματικές ενότητες (περιβάλλον, πολιτισμός, εθελοντισμός, κοινά, κ.ά.).
4. Απλά δε γίνεται να σταματήσεις να πίνεις Nescafé Frappé!











Ημερομηνία δημοσίευσης : 24 Απρ 2014




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: