Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αυγά για γερή μνήμη;



Οι επιστήμονες βάζουν στο μικροσκόπιο τα αυγά και το κατά πόσο η κατανάλωσή τους παρεμποδίζει τα κενά μνήμης και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας.

Τα αυγά αποτελούν πηγή δυο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης η κατανάλωση των οποίων έχει ήδη συσχετιστεί με την προστασία της όρασης των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ υπάρχουν και έρευνες που τις συσχετίζουν με την βελτίωση της νοητικής λειτουργίας.

Τώρα οι αμερικανοί επιστήμονες του Πανεπιστημίου Tuffts σκοπεύουν να εξετάσουν κατά πόσο αυτό ισχύει στην πράξη, δηλαδή σε όσους τρώνε καθημερινά αυγά. Δυο αυγά την ημέρα θα τρώνε καθημερινά επί έξι μήνες οι συμμετέχοντες στο σχετικό πείραμα και στο τέλος των έξι μηνών η απόδοσή τους σε τεστ μνήμης, λογικής, λεκτικής ικανότητας και συγκέντρωσης της προσοχής θα συγκριθούν με εκείνα μιας ομάδας συμμετεχόντων που δεν καταναλώνουν αυγά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tuffts αναμένουν να διαπιστώσουν μια σημαντική υπεροχή στις νοητικές λειτουργίες όσων θα καταναλώνουν τα αυγά.

Κατά μέσο όρο, ένας κρόκος αυγού περιέχει 30 mg/100γρ λουτεΐνης και 25mg/100γρ ζεαξανθίνης και σύμφωνα με έρευνες ο οργανισμός μας απορροφά καλύτερα τα δυο αυτά αντιοξειδωτικά όταν προέρχονται από τα αυγά συγκριτικά π.χ. με άλλες πηγές όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 8 Μαρ 2014
 Πηγή




  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: