Τι θα λέγατε για μία γλυκιά πινελιά κατά την περίοδο των νηστειών; Πεντανόστιμη, νηστίσιμη καρυδόπιτα για να γλείφετε τα δάκτυλά σας. Μπείτε, λοιπόν, στην κουζίνα και φτιάξτε για εσάς και τα αγαπημένα σας άτομα μία εύκολη γλυκιά συνταγή!
Υλικά
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνια καρυδόψιχα
½ φλιτζάνια κουκουνάρι
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρύφαλλο
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
3 κ. γλ. Baking powder
1 κ.γλ. σόδα
Υλικά για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι για να κρυώσει.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το baking powder. Καθαρίζετε και πλένετε τις σταφίδες, τις σκουπίζετε και τις αλευρώνετε. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη ρίχνετε το λάδι και το τρίβετε μέχρι να ανακατευτεί καλά. Κάνετε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό, τη σόδα λιωμένη μέσα στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και τέλος τα καρύδια και το κουκουνάρι. Ανακατεύετε να ενωθούν καλά και ρίχνετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Όταν ψηθεί ρίχνουμε το σιρόπι κρύο στο καυτό γλυκό.
0 σχόλια: