Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πόσο αλκοόλ κάνει καλό



Aλκοόλ και υγεία είναι μια σχέση εντάσεων και διχογνωμιών. Παρόλα αυτά η μεσογειακή δίαιτα και τα νέα δεδομένα που έρχονται από τις ιατρικές μελέτες δείχνουν ότι μπορούν να συνυπάρξουν προς όφελος του ανθρώπου. Επειδή όμως παν μέτρον άριστον, θα πρέπει να καθορίσουμε αυτό το μέτρο.


Οι περισσότερες μελέτες παρατήρησης δείχνουν ότι άτομα που καταναλίσκουν 2-14 ποτά την εβδομάδα, έχουν μικρότερη επίπτωση καρδιαγγειακών συμβαμάτων και μικρότερη γενική θνησιμότητα, σε σχέση με άτομα που δεν πίνουν καθόλου οινοπνευματώδη. Ως ποτό καθορίζονται 360 κ. εκ. μπύρα, 165 κ.εκ. κρασί, 45κ. εκ. ουίσκι.

Εν τούτοις η αρτηριακή πίεση και τα τριγλυκερίδια αυξάνονται , όσο αυξάνεται και η ποσότητα του αλκοόλ, ιδιαίτερα όταν καταναλίσκεται περισσότερο από 3 ποτά την ημέρα. Με αυτή την ποσότητα του οινοπνεύματος εξουδετερώνεται το όφελος από το αλκοόλ για την καρδιά, λόγω της αύξησης των εγκεφαλικών του καρκίνου και των ατυχημάτων που παρατηρούνται. Η άριστη ποσότητα οινοπνεύματος είναι 2 ποτά την ημέρα για τον άντρα και 1 ποτό την ημέρα για την γυναίκα.

Παρόλο του ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (30κ.εκ) την ημέρα συνδυάζεται με μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου, δεν συνιστάται ως θεραπευτικό μέσο, λόγω των πιθανών ανεπιθύμητων δράσεων στα τριγλυκερίδια και στην υπέρταση, καθώς και λόγω του κινδύνου κατάχρησης και εθισμού.

Ρηγόπουλος Δημήτριος
Παθολόγος-Διαβητολόγος
www.smarthealth.gr



Ημερομηνία δημοσίευσης : 31 Μαρ 2014
  Πηγή




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: