Κέικ αλμυρό με ό,τι έχει το ψυγείο
Υλικά
4 αβγά
3 κούπες αλεύρι
¾ κούπας λάδι
1 γιαούρτι 2%
10 φέτες μπέικον ( ή γαλοπούλα , ή κοτόπουλο ή ανάμεικτα )
1 κουταλιά της σούπας baking
3 κούπες τυριά τριμμένα ( εγώ έβαλα , φέτα , παρμεζάνα, ρεγγάτο, γκούντα )
Μέσα βάζεις ότι άλλο θες , εγώ έβαλα 4 λιαστές ντομάτες κομμένες ( μπορείς να βάλεις ελιά , πιπεριά κλπ)
Λίγη ρίγανη , λίγο θυμάρι ( μια πρεζούλα)
Ελάχιστο αλατάκι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ : Χτυπάς με το σύρμα τα αβγά , ρίχνεις το γιαούρτι , το λάδι , τα τυριά, το μπέικον, τις λιαστές ή ότι άλλο βάλεις , τα μυρωδικά.
Ανακατεύεις σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι με το baking και το αλατάκι και τα ρίχνεις και αυτά στο μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλι
Αλευρώνεις και βουτυρώνεις τη φόρμα . Όταν το βάλεις στη φόρμα θα πασπαλίσεις από πάνω παρμεζάνα για να κάνει κρούστα .
Ψήνεις στους 180 για μία ώρα περίπου.
Ημερομηνία δημοσίευσης : 24 Μαρ 2014
Πηγή
0 σχόλια: