Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Πάτρα: Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση



Με τη συμμετοχή περισσότερων από 30.000 ατόμων, έγινε στην Πάτρα η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού, το απόγευμα της Κυριακής.


Τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, που διήρκεσε τέσσερις ώρες, άνοιξε την Κυριακή ο βασιλιάς καρνάβαλος, ένας γελωτοποιός, και ακολούθησε το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού.

Η βασίλισσα του χιονιού, όπως ονομάζεται το άρμα, βρίσκεται πάνω στο άλογό της και πλαισιώνεται από τους «υποτακτικούς» της, οι οποίοι έχουν τη μορφή χιονάνθρωπων.

Η παρέλαση συνεχίζεται με τα άρματα «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», «Όλη η πόλη Καρναβάλι» και ο «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το καρναβάλι των μικρών. Ακόμη παρελαύνουν το «Μουσικό Άρμα», το «Καλλιτεχνικό Άρμα», δύο σκαλωτά άρματα, τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο», «Τρένο», «Μονομαχία» και «Μπάντα».

Μετά τα άρματα ακολουθούν τα 30.000 μέλη των 125 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού». Οι φετινές καρναβαλικές τους δημιουργίες, αλλά και οι στολές τους άντλησαν έμπνευση κυρίως από την οικονομική κρίση, προσεγγίζοντας με χιουμοριστικό, αλλά και καυστικό τρόπο, τα όσα συμβαίνουν σήμερα.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, που αναμένεται να ρίξουν στους θεατές μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, τηρώντας έτσι το παραδοσιακό έθιμο.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης, η οποία περιλαμβάνει ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα. Στην συνέχεια, θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος, ενώ τα πυροτεχνήματα αναμένεται να δώσουν λάμψη στην τελευταία καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 2 Μαρ 2014
  Πηγή


ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: