Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Βρείτε την συναισθηματική υγειά σας!

Μάθετε πώς να τονώσετε την ψυχική σας υγεία αντιμετωπίζοντας εύστοχα όλες εκείνες τις καταστάσεις που την επηρεάζουν καθημερινά...

Τι είναι η συναισθηματική υγεία; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο πρέπει να δώσετε την προσωπική σας απάντηση.

 Η ψυχική ή συναισθηματική υγεία αναφέρεται στο σύνολο της ψυχολογικής ευεξίας. 

Περιλαμβάνει τον τρόπο που νιώθετε για τον εαυτό σας, την ποιότητα των σχέσεων αλλά και την ικανότητα να διαχειρίζεστε τα συναισθήματα σας όπως και να ξεπερνάτε τις δυσκολίες. 

Η καλή συναισθηματική υγεία είναι η θετική κατάσταση του ψυχικού μας κόσμου που μας κάνει ισχυρούς και ικανούς να αντιμετωπίσουμε τις πολλές προκλήσεις στην καθημερινή μας ζωή.

Καθένας από εμάς έχει χρειαστεί κατά καιρούς να δώσει αγώνα απέναντι σε διαφορετικές καταστάσεις για να διατηρήσει μια θετική συναισθηματική ευεξία αφού, πολλές εξωτερικές και εσωτερικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν τη συναισθηματική ευημερία μας, η οποία μπορεί να κυμανθεί από την ευτυχία και την χαρά, στη θλίψη και την απόγνωση κάθε μήνα, εβδομάδα, ημέρα και... ώρα!

Πώς πρέπει να χειριζόμαστε αυτές τις εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις που καθορίζουν τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα και επηρεάζουν την ποιότητα της ύπαρξής μας, πάντα προς όφελος της συναισθηματικής μας υγείας;

- Μάθετε να αναγνωρίζετε μια ανθυγιεινή συναισθηματική κατάσταση

Ακριβώς όπως έχετε ασχοληθεί με τη σωματική σας υγεία επιλέγοντας σωστή διατροφή, άσκηση και φροντίδα του σώματος, έτσι και σ' αυτή την περίπτωση πρέπει να βεβαιωθείτε κατ' αρχήν ότι διαχειρίζεστε αποτελεσματικά την ψυχική υγεία σας. Ξεκινήστε λοιπόν, από το να μάθετε να αναγνωρίζετε τη συναισθηματική σας κατάσταση πριν μάθετε πως να την διαχειρίζεστε, αφού ορισμένα θέματα ψυχικής υγείας (ανησυχία, κατάθλιψη, εθισμός, θυμός, άγχος, στρες) μπορεί να σπέρνουν τον όλεθρο στην πνευματική οξύτητα σας, τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και το πώς χειριζόμαστε τις καταστάσεις που εμφανίζονται στη ζωή μας κάθε μέρα.

- Αποκτήστε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας

Η διατήρηση μιας συναισθηματικά υγιούς κατάστασης απαιτεί από εσάς να διαχειρίζεστε καθημερινά θέματα όπως να αναγνωρίζετε και να αλλάζετε τις κακές σας συνήθειες, να «χτίζετε» αλλά και να διατηρείτε φιλίες, να «εργάζεστε» για την προσωπική σχέση σας, να αντιμετωπίζετε το καλό και το κακό στρες, να εκφράζετε την ατομική δημιουργικότητα σας...

Μπορεί να φαίνονται πολλά όμως η ανταμοιβή για όσους τα έχουν καταφέρει είναι σημαντική. Κάθε δράση που θα αναλάβουμε για την προώθηση υγιών συναισθημάτων έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στην ποιότητα της σωματικής υγείας μας και επηρεάζει το πόσο καλά αντιδρούμε στο πέρασμα του χρόνου, δηλαδή μεγαλώνουμε. Βρίσκοντας το χρόνο και την ενέργεια που απαιτείται για να γαλουχήσουμε εκτός από τη σωματική και την ψυχική μας υγεία βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής μας και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να μπορεί να βιώσει κάποια ευτυχισμένη και χαρούμενη εμπειρία μέρα με την ημέρα.

- Κυνηγήστε το βέλτιστο!

Για να καταλάβετε του πώς θα βελτιώσετε τη συναισθηματική σας υγεία πρέπει να δώσετε προσοχή στο συνολικό επίπεδο της προσωπικής ευτυχίας και της ευημερία σας. Να μπορείτε να διατηρήσετε τον έλεγχο τόσο των συναισθημάτων όσο και των βαθύτερων σκέψεων σας. Ποιο είναι το όφελος; Τα άτομα που έχουν υγιή συναισθηματική και ψυχική υγεία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά όταν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ζωής. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που έχουν βρει τον τρόπο να εκφράζουν την ατομική δημιουργικότητα τους και τον τρόπο να συνδέονται κοινωνικά με τους άλλους μόνο με θετικό τρόπο.

Η δύναμη της θετικότητας

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για τη διατήρηση της βέλτιστης συναισθηματικής υγείας είναι η δύναμη να παραμένετε θετικοί. Η θετικότητα διαφέρει από την αισιοδοξία, γιατί το να έχετε θετική σκέψη στην αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων που προκύπτουν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για την αποτελεσματική διαχείριση της υγείας των συναισθημάτων σας. Η αισιοδοξία από την άλλη, μας κάνει μερικές φορές να μεταθέτουμε την ευθύνη μακριά από τον εαυτό μας και μας αφαιρεί τον έλεγχο που χρειαζόμαστε για να διαχειριστούμε την ψυχική υγεία μας.

Ο καθένας συναντά προκλήσεις στη ζωή, που δοκιμάζουν ακριβώς το πόσο συναισθηματικά υγιής είναι. Ακόμη κι να βρεθείτε αντιμέτωποι με το αδύνατο, έχετε τη δυνατότητα να διατηρήσετε τα θετικά συναισθήματα με την εξεύρεση ικανοποίησης από το παρελθόν, την κατανόηση της ευτυχίας που μπορείς να βρεις γύρω και την ελπίδα για το μέλλον. Αναγνωρίζοντας τα θετικά γνωρίσματα που έχετε μέσα σας, όπως η ανθεκτικότητα, η περιέργεια, η ακεραιότητα, η συμπόνια, η γνώση, η δημιουργικότητα και το σημαντικότερο, το κουράγιο, θα σας βοηθήσει να μείνετε επικεντρωμένοι στη διατήρηση της ποιοτικής συναισθηματικής υγείας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Στην αναζήτησή σας για την προσωπική σας απάντηση στην ερώτηση "τι είναι η συναισθηματική υγεία; " είναι σημαντικό να βρείτε τα στοιχεία της ευτυχίας που υπάρχουν μέσα σας και τη δυνατότητα να διαχειριστείτε αποτελεσματικά και να γαλουχήσετε την ευημερία σας. Μόλις αρχίσετε να επικεντρώνεστε στις χαρές της ζωής σας, η συναισθηματική υγεία σας θα θεραπευτεί φυσικά.








  
ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ




SHARE THIS

0 σχόλια: