Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τα εσώρουχα κορσέδες «συμπιέζουν τα όργανα»



Τα εσώρουχα κορσέδες, που «διαμορφώνουν» το σώμα και κρύβουν τις ατέλειες, μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ.


Ο δρ Τζων Κέμερλε, καθηγητής Ιατρικής & Φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο Virginia Commonwealth, η δρ Μάριαν Μικάιλ, δερματολόγος στην Κλινική Spring Street Dermatology και το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel, στη Νέα Υόρκη, και η δρ Κάρεν Έρικσον, χειροπράκτης στην Κλινική Erikson Healing Arts στη Νέα Υόρκη, είπαν στην «Huffington Post» ότι τα εσώρουχα αυτά μπορεί να προκαλέσουν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ακράτεια και λοιμώξεις.

Ο δρ Κέμερλε εξήγησε ότι συμπιέζουν το στομάχι και τα έντερα με συνέπεια την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ενώ η δρ Έρικσον είπε ότι επηρεάζουν την λειτουργία της πεπτικής οδού, με συνέπεια να δυσχεραίνουν τη διάβαση του εντέρου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στο στομάχι, τυμπανισμό και αέρια.

Ο δρ Κέμερλε είπε ακόμα ότι τα εσώρουχα κορσέδες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από πάσχοντες από σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. «Όταν κάποιος έχει αδυναμία στο κατώτερο πεπτικό και τάση προς την ακράτεια, η αύξηση της ενδοκοιλιακής πιέσεως ασφαλώς και μπορεί να οδηγήσει σε επεισόδια ακράτειας κοπράνων», είπε.

Τα εσώρουχα κορσέδες μπορεί επίσης να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν την ακράτεια ούρων από προσπάθεια (stress incontinence), η οποία οφείλεται σε ανεπάρκεια του σφιγκτηριακού μηχανισμού της ουροδόχου κύστεως, κατά την δρα Έρικσον.

Η δρ Έρικσον είπε ακόμα ότι τα εσώρουχα κορσέδες μπορεί να προκαλέσουν πόνο και μουδιάσματα στα πόδια, εξαιτίας παραισθητικής μηραλγίας - μίας διαταραχής που εμφανίζεται όταν συμπιέζονται τα περιφερειακά νεύρα στους μηρούς.

Όπως εξήγησε, επειδή τα συγκεκριμένα εσώρουχα είναι σαν να φοράει ένας υγιής άνθρωπος σφικτούς ελαστικούς επιδέσμους στα πόδια του, άλλες δυνητικές συνέπειες είναι η κακή κυκλοφορία του αίματος, οι θρόμβοι, οι κιρσοί και το οίδημα (πρήξιμο) αστραγάλων.

Η δρ Μικάιλ από την πλευρά της προειδοποίησε ότι τα εσώρουχα κορσέδες μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις, διότι παγιδεύουν την υγρασία στο δέρμα και το καθιστούν ευάλωτο στη μόλυνση από μύκητες και βακτήρια.

Η πιο συχνή τέτοιου είδους λοίμωξη είναι η θυλακίτιδα, που εμφανίζεται όταν παγιδεύονται βακτήρια στους θυλάκους των τριχών και δημιουργούνται μεγάλα σπυριά γεμάτα πύον.

Η δρ Μικάιλ πρόσθεσε ότι η θυλακίτιδα είναι εξαιρετικά συχνή στους υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους, καθώς και στους πάσχοντες από διαβήτη, καθώς τείνουν να ιδρώνουν περισσότερο.

Αν και οι τρεις γιατροί δήλωσαν ανήσυχοι για τα εσώρουχα κορσέδες, έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν μία γυναίκα τα φορά μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις. Ωστόσο συνιστούν να αποφεύγεται η καθημερινή χρήση τους και η πολύωρη ακινησία σε μία καρέκλα με αυτά τα εσώρουχα.





Ημερομηνία δημοσίευσης : 1 Φεβ 2014
 Πηγή




  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: