Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μετατρέψτε το παλιό σουρωτήρι σε… “έξυπνο” φωτιστικό!


Μετατρέψτε το παλιό σουρωτήρι σε… «έξυπνο» φωτιστικό!

Το παλιό σουρωτήρι μετατρέπεται σε ένα vintage φωτιστικό, που προέρχεται κατευθείαν από το συρτάρι της κουζίνας σας. Εάν θέλετε να δώσετε λίγο στυλ στην τραπεζαρία και ένα ρομαντισμό παλιάς «εποχής» κατασκευάστε ένα ιδιαίτερο φωτιστικό μέσα σε δέκα λεπτά. Πρόκειται για έναν άκρως οικονομικό και εύκολο τρόπο για να αλλάξετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας… και να χαρίσετε μια πιο μοντέρνα πινελιά!

Τι χρειάζεστε: Μεταλλικό σουρωτήρι, μια λάμπα, ένα ντουί με καλώδιο ρεύματος, τρυπάνι, σφυρί

Βήμα 1ο: Σχεδιάστε ένα κύκλο στον πάτο του σκεύους

Μετρήστε τις τρύπες στο σουρωτήρι και σχεδιάστε έναν κύκλο με μαρκαδόρο στο κάτω μέρος. Ανοίξτε μερικές διαδοχικές τρύπες γύρω από τον κύκλο με τη βοήθεια του τρυπανιού, ώστε να περάσει το ντουί και χτυπήστε στη μέση με ένα σφυρί. Έτσι, θα αφαιρεθεί εύκολα το κομμάτι. Σε περίπτωση που δεν έχετε ένα παλιό σουρωτήρι, χρησιμοποιήστε μεταλλικά κουτιά, βάζα ή μπολ σαλάτας.

Βήμα 2ο: Περάστε το καλώδιο μέσα από την τρύπα

Αφού έχετε βγάλει το πάνω μέρος από το ντουί, δηλαδή το κομμάτι που «κρύβει» τα καλώδια, περάστε το καλώδιο μέσα από την τρύπα. Κατεβάστε την ασφάλεια από το γενικό πίνακα και στη συνέχεια, συνδέστε το φωτιστικό με τη γραμμή του ρεύματος μέσα από τα παρακάτω βήματα:
-Στο σημείο παροχής ρεύματος υπάρχει ένα καλώδιο με τρεις αγωγούς: τη φάση (μαύρο χρώμα), τον ουδέτερο (γαλάζιο) και τη γείωση (πράσινο και κίτρινο ή σκέτο κίτρινο).
- Συνδέστε τα τρία καλώδια του φωτιστικού με τα ίδια χρωματικά καλώδια που υπάρχουν στο ταβάνι.

Βήμα 3ο: Βιδώστε τη λάμπα πάνω στο ντουί

Βιδώστε τη λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας (για χαμηλότερους λογαριασμούς) και ανάψτε το διακόπτη. Τότε θα δείτε το φως να «ξεγλιστρά» μέσα από τις τρύπες του μαγειρικού σκεύους και να δημιουργεί σχέδια στο χώρο…

*Μια ακόμη διαφορετική χρήση του…
Μετατρέψτε το σε μια γλάστρα: Πάρτε ένα βαθύ και μεγάλο σουρωτήρι και ρίξτε μέσα λίγο χώμα. Φυτέψτε μέσα μικρά λουλουδάκια και κρεμάστε την νέα εναλλακτική γλάστρα από το ταβάνι, μιας και το σουρωτήρι διαθέτει ήδη τρύπες υποδοχές για το σχοινί. Έτσι, κάθε φορά που θα ποτίζετε τα φυτά ή τα βότανά σας, το περιττό νερό θα απομακρύνεται από τις τρύπες του σκεύους.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 31 Ιαν 2014
 Πηγή





  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: