Ελαφρύ γλύκισµα που αξιοποιεί την αφθονία των χειµωνιάτικων καρπών
ΥΛΙΚΑ (για 1 πυρέξ)
4 µεγάλα κυδώνια
χυµός από 1 λεµόνι
800 γρ. ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΛΩΤΟΥ
2 λωτοί
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. ωµά αµύγδαλα, ασπρισµένα, καβουρδισµένα και χονδροσπασµένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ένα βρεγµένο σφουγγάρι καθαρίζουµε τα κυδώνια από το χνούδι, τα πλένουµε, τα κόβουµε στα 4, τα ξεφλουδίζουµε, αφαιρούµε τα κουκούτσια και τα βάζουµε σε ένα µπολ µε νερό και χυµό λεµονιού για να µη µαυρίσουν. Τα περνάµε από τον τρίφτη και τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα. Προσθέτουµε τη ζάχαρη και βράζουµε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, έως ότου το µείγµα σφίξει τόσο ώστε να κολλά στο κουτάλι. Αδειάζουµε σε ένα πυρέξ και το αφήνουµε να κρυώσει.
Σάλτσα λωτού: Καθαρίζουµε τους λωτούς από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τους βάζουµε να βράσουν σε µια κατσαρόλα µε νερό. Τους σουρώνουµε, τους λιώνουµε µε πρες πουρέ και τους πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη. Ανακατεύουµε και µεταφέρουµε το µείγµα σε ένα κατσαρολάκι, σε µέτρια φωτιά. Αφήνουµε να βράσει έως ότου δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουµε το κυδωνόπαστο µε τη σάλτσα λωτού και πασπαλίζουµε µε τα αµύγδαλα.
Παραδοσιακή συνταγή.
Ημερομηνία δημοσίευσης : 11 Ιαν 2014
Πηγή

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
Πηγή


ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: