Τα μωρά που ταΐζονται από τους γονείς τους για πολύ μεγάλο διάστημα με κουτάλι και τροφές σε μορφή κρέμας, κινδυνεύουν μεγαλώνοντας να γίνουν παχύσαρκα και να έχουν κακές διατροφικές συνήθειες.
Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι μελέτησαν στοιχεία από 298 παιδιά, μεταξύ 6 και 12 μηνών, που προχώρησαν στον απογαλακτισμό με τη μέθοδο «babyled» σε σχέση με όσα ταΐζονταν με την παραδοσιακή μέθοδο με λιωμένα φαγητά.
Η μέθοδος «babyled» που πιθανότατα μας φαίνεται περίεργη, ακόμη και επικίνδυνη για τα μωρά, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο και προτρέπει τις μαμάδες αντί για λιωμένα φαγητά να δίνουν στα μωρά τους κομματάκια από διάφορες τροφές και εκείνα να επιλέγουν τι και πόσο θέλουν να φάνε.
Οι ερευνητές αρχικά κατέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο «εισήχθησαν» τα εν λόγω παιδιά στη στερεή τροφή και στη συνέχεια συνέκριναν το βάρος και τη διατροφική τους συμπεριφορά όταν ήταν μεταξύ 18 και 24 μηνών.
Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, τα παιδιά που δεν είχαν φάει λιωμένα φαγητά, όταν ήταν μωρά, είχαν πιο φυσιολογικό βάρος (δεν ήταν υπέρβαρα) και μπορούσαν να σταματούν το φαγητό, όταν ένοιωθαν ότι είχαν χορτάσει.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να δίνουμε στο μωρό τη δυνατότητα να ελέγχει το ίδιο την πείνα του και τον κορεσμό του έχει επίδραση τόσο στο βάρος του όσο και στον τρόπο που τρώει, συνήθειες που θα συνεχιστούν και στην παιδική ηλικία.
Ημερομηνία δημοσίευσης : 13 Ιαν 2014
Πηγή

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
Πηγή


ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: