Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Πώς θα είναι το burger του μέλλοντος;;;


ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Πώς θα είναι το burger του μέλλοντος;;;

Η μωβ τομάτα, το μαρούλι που καταπολεμά το διαβήτη και το μπιφτέκι από βλαστοκύτταρα θα είναι τα υλικά που θα περιέχει το υγιεινό μπέργκερ του μέλλοντος.


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι σε δέκα με είκοσι χρόνια από τώρα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε το μπέργκερ χωρίς τύψεις, καθώς τα υλικά που θα περιέχει θα προστατεύουν την υγεία μας.



- Μια ομάδα ερευνητών από το Κέντρο John Innes στη Βρετανία παρασκεύασε τομάτες χρησιμοποιώντας γονίδια από ένα λουλούδι (snapdragon) ώστε να επωφεληθεί από τις χρωματικές ουσίες που ονομάζονται ανθοκυανίνες. Αυτές οι ουσίες έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και οι αρχικές δοκιμές έδειξαν ότι οι πρωτοποριακές τομάτες επιβραδύνουν την εξέλιξη του καρκινώματος.



- Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ στην Ολλανδία χρησιμοποίησαν βλαστοκύτταρα από τους μύες των ζώων και στη συνέχεια τα συνδύασαν με το κολλαγόνο για να δημιουργήσουν μυϊκούς ιστούς, το βασικό συστατικό του κρέατος.



- O Δρ Χένρι Ντάνιελ, μοριακός βιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, δημιούργησε ένα γενετικά τροποποιημένο μαρούλι που ενεργοποιεί το πάγκρεας να παράγει ινσουλίνη. Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια έδειξαν ότι τα αποτελέσματα είναι πολλά υποσχόμενα.



- Το 2012, επιστήμονες από τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Αμερική αποκρυπτογράφησαν τον πολύπλοκο γενετικό κώδικα του σίτου, εντοπίζοντας περίπου 96.000 διαφορετικά γονίδια. Αυτή η ανακάλυψη θα οδηγήσει σε καλύτερης ποιότητας καλλιέργειες, με μεγαλύτερη αντίσταση στους μικροοργανισμούς. Το ενισχυμένο ψωμί θα είναι ένα ακόμη συστατικό του μελλοντικού μπέργκερ


Ημερομηνία δημοσίευσης : 31 Δεκ 2013
  Πηγή



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: