Προγραμματίζουμε τα γεύματά μας σε εβδομαδιαία βάση και κάνουμε έναν κατάλογο πριν πάμε για ψώνια. Αυτό θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε παρορμητικές αγορές ειδών που δεν περιλαμβάνονται στη συνήθη διατροφή μας.
Ποτέ δεν πηγαίνουμε να ψωνίσουμε τρόφιμα νηστικοί. Η πείνα μπορεί να μας οδηγήσει σε αγορά «λανθασμένων» ειδών διατροφής.
Αγοράζουμε είδη που είναι σε προσφορά μόνο όταν περιλαμβάνονται στη διατροφή μας. Διαφορετικά θα πάνε χαμένα ή θα τα φάμε χωρίς να πρέπει ή να το θέλουμε.
Αν θέλουμε να μειώσουμε το κόστος της διατροφής μας αλλάζοντας τη μάρκα των προϊόντων που ήδη χρησιμοποιούμε, ας βεβαιωθούμε ότι έχουμε συγκρίνει τα συστατικά που αναγράφονται στις ετικέτες και ότι έχουμε αγοράσει αυτό που πραγματικά θέλουμε.
Ελέγχουμε την ετικέτα για να δούμε πόση ποσότητα αλατιού και άλλων πρόσθετων περιέχονται στο συγκεκριμένο προϊόν. Προσέχουμε ιδιαίτερα όποια ετικέτα αναγράφει τη λέξη «νάτριο» (αλάτι).
Όταν βλέπουμε τη φράση «χωρίς αλάτι» σε ετικέτα, σημαίνει ότι το προϊόν έχει λιγότερα από 5 μικρογραμμάρια νατρίου ανά μερίδα.
«Πολύ λίγο νάτριο» σημαίνει λιγότερα από 35 μικρογραμμάρια νατρίου ανά μερίδα.
«Λίγο νάτριο» σημαίνει 140 μικρογραμμάρια ή λιγότερο ανά μερίδα.
«Μειωμένο νάτριο» σημαίνει ότι το προϊόν υπέστη επεξεργασία για να μειωθεί η συνηθισμένη ποσότητα νατρίου κατά 75%.
«Ανάλατο» ή «χωρίς πρόσθετο αλάτι» σημαίνει ότι κατασκευάστηκε χωρίς προσθήκη αλατιού, αλλά περιέχει τη φυσιολογική για το τρόφιμο ποσότητα.
0 σχόλια: