Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τι να κάνετε αν υποφέρετε από δυσπεψία


Υποφέρω από δυσπεψία. Τι να κάνω;

Aτομα με προβλήματα στομάχου, όπως έλκος ή ιστορικό γαστρίτιδας, μπορεί να δυσκολευτούν εξαιρετικά στο να χωνέψουν τις πολλές και ποικίλες τροφές που σερβίρονται συνήθως σε γιορτές και σε παραδοσιακούς γάμους!
Αυτό οφείλεται στην πρόσληψη υπερβολικά μεγάλης ποσότητας φαγητού, το όποιο είναι ταυτόχρονα ιδιαίτερα πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες.

Μια από τις βασικότερες αιτίες δυσπεψίας είναι η ανεπαρκής παραγωγή των ενζύμων εκείνων που είναι απαραίτητα για τη σωστή χώνεψη των τροφών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την παραμονή άπεπτης τροφής μέσα στο λεπτό έντερο η οποία μετατρέπεται σε τροφή για τα βακτηρίδια που ζουν εκεί, γεγονός που ευθύνεται για μια σειρά συμπτωμάτων, όπως αέρια, φουσκώματα, νύστα ή κόπωση, καούρες, όξινα ρεψίματα ή αναγωγές, ναυτία κ.λπ.

Συνεπώς, για να αποφεύγετε τη δυσπεψία χωρίς να στερήστε τις λιχουδιές, καλό είναι να τρώτε το κρέας χωρίς λίπος, να συνοδεύετε το γεύμα σας με σαλάτα και να περπατάτε μετά το φαγητό. Επίσης να αντιμετωπίζετε εναλλακτικά τη δυσπεψία πίνοντας σόδα ή αφεψήματα.

Είναι σημαντικό σε περιπτώσεις έντονων συμπτωμάτων να πάρετε ένα εξειδικευμένο μείγμα ενζύμων. Και μην ξεχνάτε: δεν κοιμόσαστε ποτέ πριν περάσουν 3 ώρες από το τελευταίο σας γεύμα!


Ημερομηνία δημοσίευσης : 31 Δεκ 2013
  Πηγή



ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: