Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Παστίτσιο



Το λατρεύουν όλοι. Φτιάξτε παστίτσιο και δε θα παραπονεθεί κανείς στο οικογενειακό τραπέζι. Δε θα βρεις ούτε έναν που να μην αγαπά το παστίτσιο. Πάμε στοίχημα; Μία από τις λατρεμένες παραδοσιακές συνταγές.

Υλικά

Παστίτσιο MISKO Νο2 (500γρ.)

Μοσχαρίσιος κιμάς (750γρ.)

Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)

Ψιλοκομμένα λαχανικά:

Κρεμμύδι (1)

Πράσο (1)

Σέλινο (1 κλωνάρι)

Καρότο (1)

Ντομάτες (1)

Κεφαλογραβιέρα (2 φλιτζάνια)

Σπιτική μπεσαμέλ

Εκτέλεση

Σοτάρετε τον κιμά σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να καβουρντιστεί καλά.

Τα λαχανικά και αφήνετε να σοταριστούν για 4-5 λεπτά.

Προσθέτετε τις τομάτες, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.

Βράζετε τα ζυμαρικά για 10 λεπτά και στρώνετε τα μισά σε ένα ταψάκι.

Στρώνετε διαδοχικά το μισό τυρί, τον κιμά, τα υπόλοιπα ζυμαρικά, το υπόλοιπο τυρί και τη μπεσαμέλ και ψήνετε σε φούρνο 200 βαθμών για 40 λεπτά.

Για την μπεσαμέλ

Βάζετε 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτετε το αλεύρι κι αφήνετε να καβουρντιστεί για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτετε σιγά-σιγά 1kg γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αλατοπίπερο, 2 κρόκους αβγών, ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα και λίγο μοσχοκάρυδο.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 9 Δεκ 2013
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: