Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μελομακάρονα!


Συνταγή για Μελομακάρονα! - Φωτογραφία 2

Έρχονται τα Χριστούγεννα κι εμείς σας έχουμε τις καλύτερες συνταγές για μελομακάρονα!


Πώς θα τα φτιάξουμε!

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι!!!

500 γραμμάρια νερό

700 γραμμάρια ζάχαρη

2 ξυλάκια κανέλας

1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο

150γραμμάρια μέλι

καρύδια χοντροκομμένα

μέλι για το μέλωμα

Βάζουμε τα υλικά εκτός από το μέλι και τα καρύδια.

Μόλις βράσει το σιρόπι, το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και τα 150 γρ. μέλι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει - μπορούμε μετά από κάποια ώρα να το βάλουμε και στο ψυγείο.

Για τη ζύμη χρειαζόμαστε:

400 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι

530 γραμμάρια ελαιόλαδο

1200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

30 γραμμάρια άχνη

50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/6 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (γιατί έχει έντονη μυρωδιά εάν πέσει παραπάνω)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη.

Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το ζυμώνουμε.

Προσοχή όμως!

Η ζύμη για τα μελομακάρονα θέλει πολύ λίγο ζύμωμα, για να μη γίνουν σαν μπισκότα!

Ζυμώνουμε μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι.

Στη συνέχεια τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 30 λεπτά.

Όταν βγουν από το φούρνο και είναι ζεστά, τα ρίχνουμε λίγα - λίγα μέσα στο κρύο σιρόπι.

Τέλος τα βάζουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια!

Προσοχή σε τρία πράγματα:

Πρέπει να μη κουραστεί η ζύμη

Για να γίνει σωστό το σιρόπιασμα, πρέπει να είναι ζεστό μελομακάρονο - κρύο σιρόπι

Το μέλι που θα ρίξουμε στο τέλος να είναι αρωματικό, όπως ανθόμελο, θυμάρι κ.ο.κ.

Καλή επιτυχία !!!!!!



Ημερομηνία δημοσίευσης : 9 Δεκ 2013
  Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: