Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι Weekend έχουν πολύ βρετανικό πανκ στο DNA τους



Οι Weekend είναι γνήσια τέκνα της σκηνής του San Francisco και της ύφεσης που δημιούργησε ένα πλούσιο οικοσύστημα από μικρές αλλά σπουδαίες garage/surf μπάντες. Με τη διαφορά ότι αυτοί ενσωματώνουν πανκ και post punk επιρροές (The Cure, Joy Division, The Wire) που δε συναντάς σε παλιότερες μπάντες της ακτής.
Βλέπεις οι μπαμπάδες τους είναι η γενιά του βρετανικού πανκ και αυτό δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον χαρμάνι από είδη που δε συνυπήρξαν ποτέ. Και από τη στιγμή που το βράδυ (29/11/13) θα παίξουν live στο Six D.O.G.S μια κουβεντούλα με το Shaun Durkan (μπάσο και φωνητικά) ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε.
Δώσε μου ένα σύντομο χρονικό του χρόνου, αυτά που θέλεις να ξέρει ο κόσμος για τους Weekend.
Ο Kevin, ο Taylor και εγώ συναντηθήκαμε στο σχολείο, στο Νοβάτο της Καλιφόρνια. Παίζαμε διασκευές των Green Day ενώ η υπόλοιπη μπάντα έπαιζε Safari. 10 χρόνια μετά αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια μπάντα διαλύοντας κάποια άλλα σχήματα. Από κάποια ντέμο γεννήθηκαν οι  Weekend. Ο Keith από τη Mexican Summer ενδιαφέρθηκε για τα τραγούδια και προσφέρθηκε να μας κάνει ένα 10ιντσο. Αυτή ήταν η πρώτη μας κυκλοφορία, 500 κόπιες του "All American/ Youth Haunts".
Μετά από αυτό, μας πρόσεξε ο Mike Schulman από τη Slumberland και ενώ είχαμε ένα δίσκο έτοιμο δουλεύοντας με τον παραγωγό-γκουρού Monte Vallier (Half Church, Swell, Jet Black Crayon). Στείλαμε κάποια tracks στο Mike και τα λάτρεψε. Νομίζω ήταν ότι χρειαζόταν η εταιρεία του, θόρυβος, επιθετικότητα, παραφωνία και μερικά πασπαλίσματα μελωδίας. Το Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το Sports.
O Taylor έφυγε αμέσως μετά για να τελειώσει τις σπουδές του και έτσι φέραμε τον Abe που τον ξέραμε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του San Francisco. Μετά από χρόνια περιοδειών, πείνας και αμαρτιών φτάσαμε εδώ που είμαστε, στην κυκλοφορία του νέου μας άλμπουμ του Jinx.
Ποιο βιβλίο και ποιο άλμπουμ πρέπει να έχουν όλοι οι φαν των Weekend;
Don Delillo - "White Noise" και Deftones - "Around the Fur"
Όταν ξεκινήσατε η φάση ήταν α) θα γίνουμε η καλύτερη μπάντα στον κόσμο, β) Οι Jesus And Mary Chain είναι τόσο γαμάτοι ρε φίλε ή γ) εντάξει, μουσικούλα μωρέ;
Το α και το β.
Ποιο ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση όταν ηχογραφούσατε το “Jinx”;
Το πιο δύσκολο ήταν να αφιερώσεις έναν ολόκληρο χρόνο, οικονομικά και ψυχικά. Μέναμε σε ένα παλιό ιατρείο με πέντε δωμάτια που το νοικιάζαμε για 1800 δολάρια. Κάθε μέρα παίρναμε τη συγκοινωνία για το San Francisco. Κανένας μας δεν είχε κάποια δουλειά γιατί κάναμε περιοδείες και ηχογραφήσεις. Κάποιες φορές πουλούσαμε δίσκους για να πάρουμε τα εισητήρια του τρένου και άλλες κλέβαμε από το μπακάλικο για να φάμε. Ένα πρεζόνι που το έλεγαν Touche έμενε στην αυλή μας. Εγώ σταμάτησα να πίνω για έξι μήνες και αυτό ήταν πολύ διαφορετικό από ότι είχα δοκιμάσει μέχρι τότε. Όλο αυτό ήταν κάπως δύσκολο, ε;
Τι είναι αυτό το κρανίο που βλέπω στο site σας;
Είναι ένα εξωγήινο κρανίο.
Είναι "Jinx" όπως λέμε ο Mr Jinx η γάτα ή κάτι άλλο; Πως σας ήρθε αυτό το όνομα;
Είναι ένα concept για το πως ο Jinx η γάτα πέφτει πάνω σε ένα σκύλο για πρώτη φορά. Οι καυγάδες είναι τρομεροί αλλά αγαπάνε ο ένας τον άλλο και δημιουργούν μια νέα ράτσα σκυλόγατου που δεν έχει υπάρξει ξανά.
Λένε ότι στις μπάντες που παίζουν βρώμικο Rock 'n' Roll οι διαφορές λύνονται με μπουνιές. Ισχύει; Έχουν υπάρξει περιστάσεις που θα δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο;
Το προηγούμενο βράδυ έμπλεξα σε έναν καυγά με τρεις πορτιέρηδες από το κλαμπ που παίξαμε (έχασα), οπότε κατά μία έννοια είναι αλήθεια.
Ποια είναι η καλύτερη μπάντα που έχετε δει live; Τι ήταν τόσο καλό;
Οι Deftones. Κάθε φορά που τους έχω δει ήταν τέλειοι. Chino, αν διαβάζεις αυτή τη συνέντευξη πάρε τηλέφωνο.
Sonic Youth ή Joy Division;
Joy Division.
Να παίζεις καλά ή να παίζεις με την ψυχή σου; Γιατί;
Να παίζεις με την ψυχή σου, οπωσδήποτε. Άκου τους Dream Theater και τους Spacemen 3.
O πρώτος σου δίσκος;
Το πρώτο cd ήταν το "Superuknown" των Soundgarden. Το πρώτο LP ήταν το "Nevermind the Bollocks" των Sex Pistols του πατέρα μου. Μεγάλωσε μαζί τους στο Λονδίνο και χωρίς να το ξέρει μου άλλαξε τη ζωή δίνοντας το μου μαζι με μία 79 Les Paul όταν ήμουν 8.
Ο πιο πρόσφατος;
Mojave 3 - "Excuses for Travellers"
Ο Joe Strummer δήλωσε ένοχος στην κατηγορία της αυταρέσκειας; Ποιο είναι το θανάσιμο σου θανάσιμο αμάρτημα;
Η αυτοκαταστροφή.
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Εγώ ευχαριστώ.

Ημερομηνία δημοσίευσης : 30 Νοε 2013

 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: