Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Θάνος Μικρούτσικος «Όταν η μνήμη επιστρέφει εκδικείται» απόψε στο Ρυθμός Stage



Μαζί με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Θύμιο Παπαδόπουλο παρουσιάζουν μια και μοναδική μουσική-πολιτική βραδιά με τίτλο «Όταν η μνήμη επιστρέφει εκδικείται».


Τις περισσότερες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, και την επόμενη σεζόν (2014-15) τις μεγάλες ευρωπαικές πρωτεύουσες θα επισκεφτεί ο Θάνος Μικρούτσικος με το τρίο του.

Πριν από όλα αυτά, όμως, θα πραγματοποιήσει μία και μοναδική εμφάνιση στο Ρυθμός Stage στις 17 Νοεμβρίου τιμώντας τη μέρα και την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μ’ ένα πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Όταν η μνήμη επιστρέφει εκδικείται». Πολιτική η επιλογή του αφού καθώς λέει και ο ίδιος «Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, όχι μόνο για όσους από εμάς ζήσαμε τα γεγονότα, αλλά κυρίως για τη νέα γενιά. Και αυτό γιατί ο φασισμός, στην πιο απεχθή μορφή του, τον ναζισμό, βοηθούμενος και από τη σημερινή κρίση του καπιταλισμού, την κρίση των κομμάτων εξουσίας, αλλά και από τη δομή και τη διαχρονική λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας στη χώρα μας, σήκωσε κεφάλι και απειλεί. (…)

Πρέπει όλοι μας να θυμόμαστε τα γεγονότα εκείνου του τριημέρου, όταν η νέα γενιά εκείνης της εποχής ξεσηκώθηκε απέναντι στα τανκς των φασιστών. Και ο ελληνικός λαός σήμερα να γίνει το μεγάλο οδόφραγμα ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Την πιο οργανωμένη βιομηχανία εγκλήματος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Και να παλέψουμε όλοι μαζί σε ό,τι τον δημιουργεί και τον υποθάλπει».

Για συνεργάτες του διάλεξε τον… πολυμουσικό Θύμιο Παπαδόπουλο και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, μια από τις ξεχωριστές φωνές της νεότερης γενιάς στο τραγούδι. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι καθαρά πολιτικό, με τραγούδια που γράφτηκαν σε όλες τις δεκαετίες που πέρασαν, αλλά παραμένουν διαχρονικά, όχι όμως μόνο μέσα από τα κείμενα, αλλά κυρίως μέσα από τη μουσική φόρμα.

Ο Μπρεχτ, ο Αναγνωστάκης, ο Χικμέτ, ο Αλκαίος, ο Ελευθερίου και ο Τριπολίτης είναι παρόντες. Στο δεύτερο μέρος θ’ ακουστούν κομμάτια που ο κόσμος από όλες τις γενιές έχει αγαπήσει όπως η «Ρόζα», η «Πιρόγα», η «Θάλασσα στη σκάλα» και βεβαίως πολύς Καββαδίας.

Info

17 Νοεμβρίου 2013
ΡΥΘΜΟΣ STAGE, Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη
Τηλ.: 210 9750060
Ώρα έναρξης 22:00. Τιμή εισόδου 12 € με μπύρα ή κρασί.




Ημερομηνία δημοσίευσης : 17 Νοε 2013
 Πηγή




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: