Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Oι πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών στον παλμογράφο!



Ιστοσελίδα επιχειρεί να μετρήσει την ένταση του τρόμου ζητώντας από ένα δείγμα ανθρώπων να καταγράψουν σε παλμογράφο τη συχνότητα των χτύπων της καρδιάς τους κατά την παρακολούθηση χαρακτηριστικών σκηνών από δέκα ταινίες.


Όταν μιλάμε για τις πιο τρομακτικές σκηνές στην ιστορία του σινεμά, οι απόψεις αναμενόμενα διίστανται. Άλλος ανατριχιάζει με το μεταφυσικό τρόμο, άλλος αισθάνεται τον κρύο ιδρώτα να τρέχει στο πρόσωπό του κάτω με τις ανατροπές των ψυχολογικών θρίλερ, άλλος ουρλιάζει με τα αιματοβαμμένα πριόνια κι άλλος παγώνει στην καρέκλα των συναισθηματικών rollercoasters που προκαλεί ένα βλέμμα παράνοιας ή απόγνωσης.

Επειδή ακριβώς όλα αυτά δεν έχουν αντικειμενικούς δείκτες μέτρησης, η ιαπωνικών συμφερόντων ιστοσελίδα play.com επιχείρησε να μετρήσει την ένταση του τρόμου ζητώντας από ένα δείγμα ανθρώπων να καταγράψουν σε παλμογράφο τη συχνότητα των χτύπων της καρδιάς τους κατά την παρακολούθηση χαρακτηριστικών σκηνών από δέκα ταινίες, ψηφισμένες από σχεδόν 10.000 χρήστες ως οι πιο τρομακτικές όλων των εποχών.

Ιδού τα αποτελέσματα: Η εμβληματική σκηνή της «Λάμψης» του Κιούμπρικ με τον Τζακ Νίκολσον να ξεπροβάλλει από τη σπασμένη με λοστό σχισμή της πόρτας λέγοντας «here's Johnny» στην έντρομη Σέλεϊ Ντιβάλ προκύπτει ότι επηρέασε τη μεγαλύτερη μερίδα θεατών του δείγματος, με κατά μέσο όρο 28,21% αύξηση των παλμών.



Στη λίστα των πιο τρομακτικών ταινιών ακολουθεί ο «Εξορκιστής» του 1973 με πιο δυνατή σκηνή την έρευνα της Κριστίν ΜακΝίλ για την αιτία των θορύβων που έρχονταν από τη σοφίτα της, στιγμή που έκανε την καρδιά των «καλωδιωμένων» θεατών να χτυπά κατά 24,8 % γρηγορότερα, ενώ ακόμα πιο τρομακτική αποδεικνύεται η κορυφαία σκηνή της τρίτης κατά σειρά ταινίας, του διάσημου «Εφιάλτη στο Δρόμο με τις Λεύκες» του 1984, όπου η Νάνσι Τόμσον φέρνει τον Φρέντι Κρούγκερ από το όνειρό της στην πραγματικότητα κάνοντας το κοινό να καρδιοχτυπήσει κατά 26,7 % πάνω από το μέσο όρο.

Φυσικά η αξιοπιστία της μεθόδου δεν είναι και τόσο αδιαπραγμάτευτη, αφού κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό του συναισθήματος δεν μπορεί να αποδοθεί απλώς από τον μεμονωμένο παράγοντα της αύξησης των παλμών, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πάντα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό να αναζητήσουμε μια ακόμα λίστα με τις πιο ανατριχιαστικές ταινίες της οθόνης. Δείτε στη συνέχεια ποια σειρά κατέλαβαν με μέσο όρο «τρομακτικών σκηνών» οι δέκα ταινίες που μας επισκέπτοναι στους εφιάλτες μας.

1. Η Λάμψη (1980)

2. Ο Εξορκιστής (1973)

3. Ο Εφιάλτης στο Δρόμο με τις Λεύκες (1984)

4. Ring (aka Ringu) (1998)

5. Αlien (1979)

6. Η σιωπή των αμνών (1990)

7. Poltergeist (1982)

8. Παγιδευμένη Ψυχή (Insidious - 2010)

9. Halloween (1978)

10. Σε βλέπω (Saw - 2004)




Ημερομηνία δημοσίευσης : 4 Νοε 2013
 Πηγή


  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: