Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ψητό ριζότο μανιταριών


Υπέροχο ριζότο με την πλούσια γεύση των μανιταριών. Σερβίρεται ζεστό με λίγη παρμεζάνα...


Υλικά

1 ½ φλ.τσαγ. ρύζι για ριζότο (arborio ή carnaroli)
½ φλ.τσαγ. αποξηραμένα μανιτάρια (porchini ή morilles)
250 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια (ασπρομανίταρα ή portobello)
2 κ.σ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
1 λίτρο ζωμό κότας (καυτό)
3 κ.σ. γεμάτες τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μικρό μπολ. Τα περιχύνουμε με 2 φλ. τσαγιού καυτό ζωμό (από το συνολικό της συνταγής). Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 15΄ να μουλιάσουν και να ανακτήσουν την υγρασία τους. Έπειτα τα στραγγίζουμε με τα χέρια, σφιχτά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα ή τούλι το υγρό μέσα στο οποίο τα μουλιάσαμε. Το κατακάθι (περίπου 1/2 φλ. τσαγιού) το πετάμε.

Ανάβουμε το φούρνο στους 170οC, στον αέρα. Τοποθετούμε ένα μικρό πυράντοχο σκεύος στη μεσαία σχάρα να ζεσταθεί. Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα λεπτοκομμένα μανιτάρια και τα πορτσίνι. Τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το θυμάρι. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφού εξατμιστούν οι αλκοόλες, για 1΄-2΄, προσθέτουμε το ζωμό καυτό και το σουρωμένο υγρό των μανιταριών. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση για 1΄-2΄. Τότε το αδειάζουμε στο καυτό πυράντοχο σκεύος και το ψήνουμε για 15΄. Σε αυτήν τη φάση είναι μισοέτοιμο και με λίγη σάλτσα. Πασπαλίζουμε τότε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Ψήνουμε για επιπλέον 5΄.

Σερβίρουμε το ρύζι αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο σε πιάτα απλωτά για να κοπεί ο βρασμός του. Πασπαλίζουμε με φλούδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά


Ημερομηνία δημοσίευσης :6 Νοε 2013

 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: