Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μανιτάρια ραγού


Ποιος είπε ότι οι ελαφριές συνταγές δεν μπορούν να είναι συγχρόνως και γευστικές; Το συγκεκριμένο φαγητό είναι η απόδειξη της νοστιμιάς! Σερβίρετέ το με ρύζι. Απλά υπέροχο!


Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. αλεύρι
400 γραμμ. μανιτάρια άσπρα μικρά, ολόκληρα
400 γραμμ. μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα στα τέσσερα ή άλλα φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να γυαλίσει για 4-5 λεπτά, μαζί με τις σκελίδες σκόρδο.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να πιουν τα υγρά τους.

Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ψηθεί για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το κρασί και λίγο νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

Αρωματίζουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.

Σιγοβράζουμε το ραγού μανιταριών για 15-20 λεπτά, μέχρι να πυκνώσει και να δέσει καλά η σάλτσα.

Σερβίρουμε με ρύζι.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 14 Νοε 2013

 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: