Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Εξωπλανήτης "δίδυμος" της Γης σπαζοκεφαλιάζει τους αστρονόμους

Εξωπλανήτης

Έναν εξωπλανήτη που είναι σχεδόν "δίδυμος" της Γης αλλά με πολύ περίεργη συμπεριφορά τροχιάς-που τον κάνει "καυτό σαν την κόλαση"- ανακάλυψαν για πρώτη φορά οι αστρολόγοι.


Το άστρο Κέπλερ-78 είναι λίγο μικρότερο από τον Ήλιο μας και βρίσκεται 400 έτη φωτός μακρυά. Έχει περίπου το ίδιο μέγεθος και την ίδια μάζα με τη Γη, ενώ φαίνεται να είναι εξίσου βραχώδης και περιεκτικός σε σίδηρο. Ο εν λόγω εξωπλανήτης είναι ο πρώτος που συνδυάζει όλα τα "γήινα" χαρακτηριστικά.

Αυτό που αποτελεί μυστήριο για τους επιστήμονες, είναι ότι ο Κέπλερ-78 περιφέρεται αδιανόητα κοντά στο άστρο του (μόνο στο ένα εκατοστό της απόστασης Γης - Ήλιου). Σύμφωνα με τους αστρονόμους, ο συγκεκριμένος εξωπλανήτης "κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει" καθώς καμία θεωρία δεν προβλέπει την τωρινή τροχιά του, σχεδόν κολλητά με το άστρο του.

Μια πλήρης τροχιά του, δηλαδή το "έτος" του, διαρκεί μόλις 8,5 ώρες, έναντι 365 ημερών της Γης, με συνέπεια να πιθανώς ένας κόσμος λάβας και μόνο, καθώς οι επιφανειακές θερμοκρασίες του στην πλευρά που "βλέπει" το άστρο του, εκτιμάται ότι κινούνται μεταξύ των 2.000 έως 2.800 βαθμών Κελσίου.

Η θερμοκρασία στην επιφάνεια του πιθανότατα είναι τόσο μεγάλη -λόγω της εντυπωσιακά κοντινής τροχιάς στο άστρο του- που η επιφάνειά του μάλλον αποτελείται από λιωμένα πετρώματα.

Λόγω αυτών των συνθηκών θεωρείται αφιλόξενος για την ανάπτυξη ζωής, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου το μητρικό άστρο να "καταπιεί" τον τόσο κοντινό και αινιγματικό πλανήτη του.



Ημερομηνία δημοσίευσης : 1 Νοε 2013

 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: