Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Για καφέ με τις φίλες σου: Αυτό που κυλά στο γυναικείο DNA μας


Φθινοπώριασε για τα καλά, η ρουτίνα μπήκε πάλι σε πρόγραμμα, ευτυχώς όμως υπάρχουν και εκείνες οι -λιγοστές έστω- ώρες της εβδομάδας, αφιερωμένες στις φίλες σου για το καθιερωμένο catch up σε «χουχουλιάρικα» στέκια της πόλης.


Pure Blis

Ένα από τα πιο κουκλίστικα  καφέ του κέντρου, το «Pure Bliss» ξέρει να σου ανεβάζει τη διάθεση με τον χρωματικό του διακοσμητικό καμβά, τα σπιτικά του ροφήματα, τα πεντανόστιμα προσεγμένα γλυκά του- lemon pie δαγκωτό!- και τα χορτοφαγικά του πιάτα. Κάθε γωνιά είναι ξεχωριστή και ιδανική για καφέ και συμπάθεια στο παραμυθένιο τριώροφο, στον πεζόδρομο της Ρόμβης δίνοντας νόημα στο motto του «η χαρά της ζωής».
 
Ρόμβης 24, Αθήνα, τηλ. 210 3250362

Cap cap

Και επειδή σε εμάς τα κορίτσια μας αρέσουν εσαεί τα παραμύθια, σειρά έχει ένα μαγικό καφέ-ζαχαροπλαστείο με σήμα κατατεθέν την παιδική φαντασία στις γεύσεις, τα χρώματα και τα αρώματα. Το «Cap cap» στο Αιγάλεω θα μπορούσε να είναι το στέκι του Harry Potter αλλά λογικά θα του πέφτει κομματάκι μακριά. Ζαχαρωτά, cup cakes, γλυκές πίτσες, αλμυρές συνταγές, ροφήματα, όλα τα καλούδια στο περίφημο «Cap cap» είναι εμπνευσμένα από γνωστά παραμύθια, κλασικά και πιο σύγχρονα, όπως η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, η Mary Poppins, Happy Feet, Narnia.
 
Πανόρμου 26, Αιγάλεω, τηλ. 210 5902405   

Λωτός

Old time classic επιλογή, ο «Λωτός» ενδείκνυται για tet-a-tet χαμηλόφωνες συζητήσεις μέσα στο πανέμορφο νεοκλασικό ψηλοτάβανο διατηρητέο που μοιάζει περισσότερο με το σπίτι των ονείρων σου. Δωματιάκια που συνδέονται μεταξύ τους, ξύλινο πάτωμα, παλιά παράθυρα με θέα στον κήπο και μια ήσυχη ατμόσφαιρα κόντρα στους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης. Δημοφιλής σε όλες τις ηλικίες και τις γυναίκειες φυλές της Αθήνας- μην εκπλαγείς αν πετύχεις τη μαμά με τις δικές της φίλες- ο «Λωτός» σερβίρει, εκτός από υπέροχη σοκολάτα ρόφημα, νοστιμότατες γλυκές και αλμυρές τάρτες.
 
Γλαύκου 14 & Δ. Βασιλείου, Ν. Ψυχικό, τηλ. 210 6717461

L’arret du temps

Συνήθως το chitchat με τις φίλες συνοδεύεται με τον ευσεβή πόθο να σταματήσεις τον χρόνο, να πάρεις μια ανάσα και αφού πολυλογήσεις δίχως αύριο, να προσγειωθείς και πάλι στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ε, για αυτό το πάγωμα του χρόνου όλοι οι δρόμοι οδηγούν εξ’ ορισμού στο «L’arret du temps». Το ταξίδι πίσω στο χρόνο πραγματοποιείται μέσα από την προσεγμένη αισθητική, έκδηλη από τα επιβλητικά φωτιστικά ου κρέμονται από το ταβάνι, τους κλασικούς πίνακες, τις αναπαυτικές μπερζέρες μέχρι τα πορσελάνινα σερβίτσια. Ακροβατώντας μεταξύ το σαλόνι του σπιτιού σου και ενός τυπικού γαλλικού μπιστρό, το ήσυχο και φινετσάτο καφέ στα Ιλίσια σέβεται τους μη καπνιστές αφιερώνοντας τους τον κεντρικό ισόγειο χώρο και δίνει άφεση σε όσους φουμάρουν στο cosy πατάρι του μαγαζιού.
 
Λ. Βασ. Αλεξάνδρου 7, Ιλίσια, τηλ. 210 7253200

Common Secret

Κοινό μυστικό για λίγους και καλούς, το «Common Secret» μπορεί να βρίσκεται στη Λ. Κηφισίας όμως έχει καταφέρει να κρύβεται από το φασαριόζικη κεντρική οδική αρτηρία και να αποτελεί το ησυχαστήριο για τους πιστούς του θαμώνες. Το «σαν στο σπίτι σου» σκηνικό εδώ παίρνει σάρκα και οστά: δερμάτινοι αναπαυτικοί καναπέδες, μια βιβλιοθήκη για να ξεφυλλίζεις ό,τι σου κεντρίσει το ενδιαφέρον όσο περιμένεις τις αργοπορημένες φίλες σου και ο αρωματικός καφές να αχνίζει μέσα στην κούπα.
 
Λ. Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ. 210 6233810





























































































































































































Ημερομηνία δημοσίευσης : 31 Οκτ 2013

 Πηγή

  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: