Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μέρες Μπουγάτσας στο κεντρικό πάρκο των Σερρών!


Φωτογραφία για Μέρες Μπουγάτσας στο κεντρικό πάρκο των Σερρών!

Σήμερα ξεκίνησε, στο κεντρικό πάρκο του δήμου Σερρών, το τριήμερο φεστιβάλ Μπουγάτσας και τοπικών προϊόντων με την επωνυμία «Bougatsa Days 2013». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του συλλόγου Μπουγατσοποιών και Ζαχαροπλαστών, σε συνεργασία με το δήμο Σερρών.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, για μικρούς και μεγάλους και, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος είναι η εξωστρέφεια προβάλλοντας ως κεντρικό προϊόν την μπουγάτσα και τον τρόπο παρασκευής της.

Ξεκινούν την Παρασκευή οι «Bougatsa Days 2013»

Χθές Παρασκευή άνοιξε τις πύλες του, στην πόλη των Σερρών, το Φεστιβάλ Μπουγάτσας και Τοπικών Προϊόντων με την επωνυμία «Bougatsa Days 2013». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα μέλη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών και Μπουγατσοποιών σε συνεργασία με το δήμο Σερρών. Η σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιείται το τριήμερο 4-6 Οκτωβρίου στο κεντρικό πάρκο των Σερρών, επί της οδού Δορυλαίου, στο δρόμο που έκλεισε από το δήμο πριν μερικούς μήνες.



Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, ο πρόεδρος του συλλόγου Ζαχαροπλαστών και Μπουγατσοποιών Γιάννης Παπαδόπουλος, ο γραμματέας Ηλίας Γεωργιάδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γρηγοριάδης αναφέρθηκαν στους στόχους της εκδήλωσης, καθώς επίσης στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ο στόχος

«Όλοι γνωρίζουμε», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος «το τεράστιο όνομα που έχει πάρει η σερραϊκή μπουγάτσα όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Άρης Δρογαλάς ήταν ο πρώτος άνθρωπος στη σερραϊκή ιστορία που συνειδητοποίησε ότι η μπουγάτσα και το θέαμα που προσφέρει η Παρασκευή της, μπορούν να αποτελέσουν το τουριστικό προϊόν που θα ελκύει επισκέπτες στο νομό Σερρών, οι οποίοι με την ευκαιρία της επίσκεψής τους θα μπορούν να απολαύσουν και τις ομορφιές του τόπου μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη διοργάνωση: «Η λάμψη του ρεκόρ Γκίνες τον Ιούνιο του 2008 είχε ως αποτέλεσμα να λάβουμε πρόσκληση από το Νις της Σερβίας για να συμμετέχουμε στο φεστιβάλ Bureka Days 2009. Από τότε συμμετέχουμε κάθε Σεπτέμβριο ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, πάντα μαζί με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Γρηγοριάδη, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες. Ερχόμαστε, λοιπόν εμείς, σήμερα, πέντε χρόνια μετά από το φεστιβάλ με το ρεκόρ Γκίνες, σε μια Ελλάδα διαφορετική από αυτήν του 2008, να προσθέσουμε και το δικό μας όραμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει αυτό τον τόπο που τόσο πολύ δοκιμάζεται».

Μιλώντας για τους στόχους, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως «ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι δραστικό σε αυτό τον τόπο. Ο εμπορικός κόσμος στενάζει και ολοένα συρρικνώνεται, η ανεργία έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα και η διασκέδαση του κόσμου είναι είδος πολυτελείας. Αυτή η προσπάθεια έχει στόχο να απαλύνει, να ανακόψει και αν είναι δυνατόν να αναστρέψει αυτή την κατάσταση. Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τις «μέρες μπουγάτσας», την ετήσια εκδήλωση που θα προσφέρει εκτός από τα άλλα που προανέφερα, δωρεάν διασκέδαση στο σερραϊκό λαό, χαρά στα παιδιά, προβολή στις βιοτεχνίες μας και τρεις ημέρες τις οποίες θα είμαστε όλοι περήφανοι».



Αρωγός ο δήμος

Αρωγός στην προσπάθεια, από την πρώτη στιγμή, στάθηκε ο δήμος Σερρών. Όπως άλλωστε προανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, η πρωτοβουλία γεννήθηκε από τις συμμετοχές σε εκδηλώσεις της Σερβίας, μαζί με τον κ. Γρηγοριάδη. Να σημειωθεί ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος των Σερρών έχει επανειλημμένα προκρίνει ως προτεραιότητα την εξωστρέφεια για το δήμο Σερρών. Έδωσε λοιπόν τη στήριξή του, αμέσως και πρότεινε την παραχώρηση της οδού Δορυλαίου στο θεατράκι, με την ηλεκτροδότηση, τις ημέρες του φεστιβάλ.

Στην πορεία, προέκυψε η στήριξη τόσο του Επιμελητηρίου Σερρών, όσο και της ΟΕΒΕΣ, ενώ το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Παρασκευή το απόγευμα και περιλαμβάνουν μουσική από Dj's της πόλης, χορευτικά από συλλόγου και σχολές, τραγούδια από τοπικά συγκροτήματα, καθώς επίσης τη Βουλγαρία και τη Σερβία, ακόμη και Hip Hop!

Παράλληλα, θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ που το πρωί του σαββατοκύριακου θα ζυμώνουν και θα ψήνουν κουλουράκια με την καθοδήγηση των ζαχαροπλαστών. Μάλιστα, το πρωί της Κυριακής θα γίνει διαγωνισμός καλύτερης τούρτας, με συμμετοχές των ίδιων των παιδιών.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν περίπου τριάντα εκθέτες από το νομό Σερρών τη Βουλγαρία και τη Σερβία.




Ημερομηνία δημοσίευσης : 4 Οκτ 2013
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: