Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες…


Τούρτα παγωτό με μπισκότο και φράουλες…

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ

250 γραμμάρια μπισκότα ολικής άλεσης

125 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ


1 κουτί φυσική σαντιγί (250 γραμμάρια)

1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γραμμάρια)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμάρια)

1 βανίλια

500 γραμμάρια ώριμες φράουλες

½ φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα αναμειγνύουμε στο μίξερ.

Στρώνουμε το μείγμα της βάσης σε φόρμα δαχτυλίδι με διάμετρο 22 εκατοστά, το πατάμε καλά να ισιώσει και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυσική σαντιγί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για 7-8 λεπτά.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το ζαχαρούχο γάλα λίγο-λίγο και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να ενωθούν καλά τα υλικά.

Τέλος προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και χτυπάμε για 5 λεπτά επιπλέον μέχρι να αφρατέψει και να κρυώσει το μείγμα.

Το αδειάζουμε με προσοχή στην παγωμένη βάση μπισκότου στη φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.

Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ.

Ανακατεύουμε και σουρώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε το παγωμένο παγωτό από την κατάψυξη και με προσοχή αφαιρούμε τα πλαϊνά της φόρμας.

Στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα.

Σερβίρουμε…

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


Ημερομηνία δημοσίευσης : 4 Οκτ 2013




ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: