Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό



Τέλειο σνακ που θα ξετρελάνει τους πάντες! Ο χρόνος προετοιμασίας που θα χρειαστείτε είναι περίπου 30 λεπτά.


Υλικά (Για 12 άτομα)

2 φύλλα σφολιάτα

12 λεπτές φέτες προσούτο

2 μπάλες μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένες σε λεπτές φέτες

12 φύλλα φρέσκος βασιλικός

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διάλυμα αυγού (δηλαδή 1 κρόκος αυγού αραιωμένος με λίγο νερό)

1 κρόκος

3 κ.σ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό. Τρίβουμε πιπέρι.

Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.

Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 14 Οκτ 2013
 Πηγή


  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: