Η γνωστή μας κρέμα καραμελέ, αλλά σε Μεξικάνικη έκδοση.
Για την καραμέλα,
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
¼ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Για την κρέμα,
6 αβγά
1 κουτί γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη Ινδική καρύδα
¾ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτί γάλα εβαπορέ
3 κουταλιές της σούπας κορν-φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό του πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι. Τα βράζουμε μέχρι να γίνουν ανοιχτό ξανθό σιρόπι καραμέλας.
2. Μοιράζουμε την καραμέλα σε ατομικές φορμίτσες.
3. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 175ο C.
4. Γεμίζουμε με νερό το ταψί του φούρνου μας, τόσο, όσο να φτάνει στην μέση από τις φορμίτσες μας.
5. Χτυπάμε καλά σε ένα μπολ με το μιξεράκι χειρός, τα αβγά με το γάλα καρύδας, την τριμμένη καρύδα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το εβαπορέ και το κορν-φλάουρ.
6. Γεμίζουμε τις φορμίτσες και τις φουρνίζουμε για 40-50 λεπτά.
7. Τις ξεφουρνίζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, τις αναποδογυρίζουμε στο πιάτο και τις σερβίρουμε.
Ημερομηνία δημοσίευσης :
Πηγή
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
Πηγή


ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/
0 σχόλια: