Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Εσείς μετά το σεξ τι κάνετε;


beu-after-sex

Σίγουρα έχετε δει σε πολλές ταινίες αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές, τη δραστηριότητα, που έχουν οι πρωταγωνιστές μετά από μια ερωτική σκηνή.


Λίγο ως πολύ ότι συμβαίνει και στη πραγματικότητα, δηλαδή!

Τα ενδεχόμενα είναι, οι δυο σύντροφοι να κοιμηθούν, να παραμείνουν αγκαλιά, να καπνίσουν ή ακόμα και να ντυθούν και να φύγουν βιαστικά.
Παρόλα αυτά το χρονικό διάστημα, που ακολουθεί τη σεξουαλική επικοινωνία είναι ίσως και το σημαντικότερο για τη βιωσιμότητα αλλά και την εξέλιξη μιας ερωτικής σχέσης.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research και έγινε από την Σούζαν Χιουζ, αναπληρώτρια καθηγήτρια της ψυχολογίας στο Albright College, είχαμε τα πιο κάτω ευρήματα.

Η μελέτη έγινε με ερωτηματολόγια σε 170 άτομα και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να δώσουν σημασία σε συμπεριφορές, που συνδέονται με την οικειότητα και το δέσιμο τόσο στις μακροχρόνιες σχέσεις, όσο και σε αυτές που διαρκούν λίγο. Οι άνδρες από την άλλη έχουν συμπεριφορές, που εκδηλώνονται με την αδιαφορία ή με την επιθυμία τους να συνεχίσουν την συνουσία.

Οι γυναίκες δίνουν σημασία στις προσωπικές συζητήσεις, στα φιλιά, αγκαλιές και χάδια και θέλουν να μιλήσουν και να εκφράσουν την αγάπη τους στο σύντροφο τους. Σε αντίθεση οι άνδρες, που ασχολούνται περισσότερο με εξωτερικές συνθήκες, όπως το φαγητό, το κάπνισμα ή και το αλκοόλ. Οι άντρες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη συνέχιση της σεξουαλικής δραστηριότητας από ότι οι γυναίκες.

Οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ξεκινήσουν με φιλιά πριν από το σεξ, ενώ οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν τα φιλιά μετά το σεξ.

Μερικές πρακτικές μετά το σεξ, όπως το ντουζ αμέσως μετά το σεξ, είναι πιο πιθανόν να συμβαίνουν σε σχέσεις, που δεν έχουν ιδιαίτερο δέσιμο γιατί σύμφωνα με την εξελικτική ψυχολογία, οι γυναίκες δεν θέλουν να διατηρήσουν το σπέρμα του συντρόφους τους στο σώμα τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, της έρευνας μπορούμε να παρατηρήσουμε το που οδηγείται μια σχέση αλλά και τη σημασία έχει για τους δυο συντρόφους. Άρα μπορούμε να προβλέψουμε κατά κάποιο τρόπο το μέλλον της σχέσης μας βλέποντας τόσο τη συμπεριφορά μας, αλλά και του συντρόφου μας.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 30 Σεπ 2013
 Πηγή



  ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: