Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Όμορφες χωρίς δίαιτα


<b>Oι 50 top τροφές της νεότητας</b>  Τα μενού και τα smoothies που συστήνει η διατροφολόγος Κίμπερλι Σνάιντερ έχουν γίνει ανάρπαστα από τις Φέργκι, Ντρου Μπάριμορ, Ντίτα φον Τιζ και φέρουν την επιστη

Μια νευροεπιστήμονας και μια διατροφολόγος των celebrities μάς αποκαλύπτουν τον τρόπο.


Γάλα καρύδας με μούσλι και κανέλα για πρωινό, γυμναστική μετά από δύο ώρες, μήλο για σνακ, βιολογικό κοτόπουλο με αρακά για μεσημεριανό και σαλάτα για βραδινό. Αν έχετε περιττά κιλά ή θέλετε απλώς να χάσετε πόντους από την κοιλιά και τους γλουτούς, η νευροεπιστήμονας Ντάρια Πίνο Ρόουζ, γνωστή για το μπεστ σέλερ της foodist(Ειδικός στη διατροφή, εκδ. HarperOne) και το site της summertomato.com , προτείνει να αφήσετε για λίγο στην άκρη τις δίαιτες. Κλειδί για να καταφέρετε να χωράτε σε ρούχα ένα νούμερο μικρότερο είναι να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες:

Ξεκινάτε πάντα με πρωινό: Φτιάξτε το δικό σας μούσλι με νιφάδες βρόμης, ξηρούς καρπούς και φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα. Μέσα στη μέρα ποντάρετε στα προβιοτικά για καλό πεπτικό (με αφεψήματα όπως κομπούχα, κεφίρ κ.λπ.).

Αγοράζετε 1 φορά/εβδομάδα είδη μαναβικής: Επιλέξτε ντόπια προϊόντα εποχής. Μπρόκολο, παντζάρια, ραπανάκια, καρότα και πατάτες έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Μούρα και ντομάτες διατηρούνται λιγότερο γι’ αυτό καταναλώνετέ τα άμεσα. Μια έξυπνη ιδέα είναι να αποθηκεύσετε τα μούρα στην κατάψυξη.

Φροντίστε το γεύμα σας να περιλαμβάνει πάντα κάτι πράσινο. Ετοιμάστε χορταστικές γευστικές σαλάτες και προσθέστε κρεμμύδια, πιπεριές και μανιτάρια σοτέ ή λίγο βραστό ρύζι, ξηρούς καρπούς και μισό αβοκάντο.

Καταναλώνετε ψάρι 3 φορές/εβδομάδα. Προτιμότερα είναι τα μικρά λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, και από θαλασσινά τα στρείδια. Όλα είναι πλούσια σε ω-3 και βιταμίνη D.

Περιορίστε τα γλυκά σε 1 φορά/εβδομάδα. Διαβάζετε τις ετικέτες όλων των προϊόντων για να διαπιστώσετε αν έχουν σάκχαρα, αποφεύγετε λιπαρές τροφές και, όταν έχετε λιγούρες, προτιμήστε το μέλι ή τα φρούτα.

Έχετε μαζί κάποιο σνακ στο γραφείο. Κεράσια, βερίκοκα, φράουλες, χουρμάδες, μήλα, αλλά και τσάι και γιαούρτι είναι μερικές από τις διατροφικές επιλογές που θα σας ανταμείψουν με τη θρεπτική τους αξία.

Μαγειρεύετε σπίτι. Πειραματιστείτε με εύκολες, νέες συνταγές που δεν απαιτούν να διαθέσετε χρόνο και χρήμα για να τις προετοιμάσετε και οι οποίες σας βοηθούν να παραμένετε αδύνατες! Φροντίστε οι μερίδες στο πιάτο σας να είναι μικρές, χαμηλώστε το φωτισμό και βάλτε ατμοσφαιρική μουσική. Τρώτε αργά και μασάτε 25 φορές κάθε μπουκιά.

Έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό. Πίνετε ενώ τρώτε, ανάμεσα στα γεύματα και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Με αυτό τον τρόπο βοηθάτε το μεταβολισμό σας.

Υιοθετήστε τη φιλοσοφία NEAT (non-exercise activity thermogenesis): Αν δεν σας αρέσει η γυμναστική, κάψτε λίπος ανεβαίνοντας τα σκαλιά, καθαρίζοντας το σπίτι, χορεύοντας, περπατώντας.

Oι 50 top τροφές της νεότητας
Τα μενού και τα smoothies που συστήνει η διατροφολόγος Κίμπερλι Σνάιντερ έχουν γίνει ανάρπαστα από τις Φέργκι, Ντρου Μπάριμορ, Ντίτα φον Τιζ και φέρουν την επιστημονική έγκριση του δρα Οζ. Στο βιβλίο της The Beauty Detox Foods (Οι αποτοξινωτικές τροφές της ομορφιάς, εκδ. Harlequin), η ίδια τονίζει πόσο σημαντική είναι η αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Δώστε έμφαση σε φρούτα και λαχανικά, κατά προτίμηση βιολογικά, και αποφύγετε τη ζάχαρη.

Η λίστα με τις τροφές είναι:
Για υγιές δέρμα:
1. κόκκινες πιπεριές, 2. καρύδα, 3. αβοκάντο, 4. σπανάκι, 5. νεροκάρδαμο, 6. σύκα, 7. γλυκοπατάτες, 8. αγγούρια, 9. μούρα ατσάι, 10. ανανάς, 11. αμύγδαλα, 12. καρύδια, 13. λιναρόσπορος. Κατά των ρυτίδων: 14. αχλάδια, 15. κουρκουμάς, 16. λάχανο. Κατά της ακμής: 17. σαλάτα προβιοτικών (4 φλιτζ. λάχανο, λίγη τριμμένη ρίζα τζίντζερ, 1 κ.σ. σπόροι κύμινο, 3-4 φύλλα λάχανου), 18. κρεμμύδια, 19. σκόρδο, 20. λεμόνι, 21. μηλόξιδο, 22. ρόκα.

Για δυνατά μαλλιά:
23. κολοκυθόσποροι, 24. καρότα, 25. ραπανάκια, 26. μαγιά, 27. φύκια

Για λαμπερά μάτια:
28. παπάγια, 29. παντζάρια, 30. μήλα, 31. μπλε μούρα. Για τους μαύρους κύκλους: 32. σέλερι, 33. σπαράγγια, 34. μπανάνες, 35. λάχανο.

Για καλλίγραμμο σώμα:
Κατά της κατακράτησης: 36. μπρόκολο, 37. λαχανάκια Βρυξελλών, 38. σπόροι σουσαμιού, 39. μαρούλι.

Για την κυτταρίτιδα:
40. κόλιαντρο και μαϊντανός, 41. δημητριακά ολικής άλεσης. Για τόνωση: 42. κέιλ, 43. κινόα, 44. σπόροι τσία, 45. κανναβόσποροι, 46. κεχρί.

Για καλό ανοσοποιητικό:
47. γύρη, 48. σπιρουλίνα και χλωρέλλα, 49. ηλιόσποροι, 50. λαχανάκια Βρυξελλών.

Στο εστιατόριο επιλέξτε:
-σαλάτα αντί για πατάτες
-αβοκάντο στη σαλάτα αντί για μαγιονέζα
-ποικιλία τυριών αντί για επιδόρπιο
-καστανό ρύζι αντί για λευκό
-κρασί αντί για κοκτέιλ
-ελαιόλαδο με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς αντί για ντρέσινγκ


Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: