Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ποια είναι η στάση της Ελλάδας για το πιθανό χτύπημα στη Συρία;


Ποια είναι η στάση της Ελλάδας για το πιθανό χτύπημα στη Συρία;

Στη βάση της Σούδας και στα δύο σχέδια, το «Ιώνη» και το «Κόσμος» συνοψίζεται η συνδρομή της Ελλάδας σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, συμφωνήθηκε να διατηρήσουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές και απαιτείται καλός συντονισμός.

Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα με τον υπουργό εξωτερικών Ε.Βενιζέλο να δηλώνει τρεις φορές ότι πρόκειται για «ειδεχθές έγκλημα η χρήση των χημικών όπλων» και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο να επιμένει για «πολιτική λύση».

Στη Σούδα τα αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία προσεγγίζουν τακτικά τη βάση, χωρίς να απαιτείται έγκριση από την ελληνική κυβέρνηση εφόσον δεν λαμβάνουν μέρος σε πολεμική επιχείρηση. Αρκεί να καταθέσουν τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.

Οταν όμως πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τη βάση της Σούδας προκειμένου να πάρουν μέρος σε στρατιωτική επιχείρηση τότε οφείλουν να πάρουν έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία μπορεί να δοθεί σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τη βάση της Σούδας και με αυτή τη συμφωνία θα πορευτεί όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Λιβύης.

Το σχέδιο «Ιώνη» στο οποίο εμπλέκονται τρία υπουργεία χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται ποιός έχει τον κεντρικό χειρισμό, αφορά τη διαχείριση του κύματος των προσφύγων, την δημιουργία καταυλισμών σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη και την επικαιροποίηση σχεδίου αποτροπής κύματος λαθρομεταναστών

Το σχέδιο «Κόσμος» αφορά τη διαχείριση της επιστροφής των Ελλήνων στη Συρία, οι οποίοι όμως προς το παρόν δεν έχουν γνωστοποιήσει στις ελληνικές αρχές ότι θέλουν να επιστρέψουν. Αλλωστε οι περισσότεροι έχουν διπλή υπηκοότητα.


Ημερομηνία δημοσίευσης : 31 Αυγ 2013

 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: