Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

6 συμβουλές ασφαλείας για τα social media


Κακά τα ψέματα, τα Social Media έχουν πλέον ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα των περισσοτέρων από εμάς. Μέσω Facebook, Twitter κλ.π. επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε, ενημερωνόμαστε, αποκτούμε «διαδικτυακούς» φίλους. Ούτε όμως ο κόσμος των Social Media είναι απόλυτα «αθώος».


Συγκεντρώσαμε λοιπόν 5 + 1 βασικές συμβουλές ασφαλείας που προέρχονται από τους ειδικούς του χώρου -γι' αυτό κι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα.

Οι 5 πρώτες προέρχονται από τον Stephen Cobb της ESET, ειδικό σε θέματα ασφαλείας του διαδικτύου, ενώ η τελευταία βασίζεται σε μία πρόσφατη πολύ αποκαλυπτική έρευνα της Symantec της γνωστής εταιρίας παροχής λύσεων antivirus, ασφάλειας Internet και spyware σε οικιακούς χρήστες και επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν:

1. Σκεπτόμαστε πριν επισκεφθούμε κάθε link. Πολλά από τα links που συναντούμε κατά την περιήγησή μας στα social media δεν είναι αυτό που φαίνονται με την πρώτη ματιά, καθώς ενδέχεται να κρύβουν απάτες, ψεύτικες ειδήσεις ή ακατάλληλο περιεχόμενο. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε τις μηχανές αναζήτησης (όπως της Google) για να ελέγξουμε την ακεραιότητα του συνδέσμου πριν προχωρήσουμε.

2. Δεν αποκαλύπτουμε προσωπικά μας στοιχεία. Παρά τις ρυθμίσεις ελέγχου απορρήτου, ο έλεγχος του τι συμβαίνει στις ανακοινώσεις μας είναι σχεδόν αδύνατος, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τις δουν και άνθρωποι που δεν θα θέλουμε. Για το λόγο αυτό ο έλεγχος των ρυθμίσεων απορρήτου στους λογαριασμούς που διαθέτουμε στα social media θα πρέπει να γίνεται τακτικά, καθώς οι πολιτικές και οι ρυθμίσεις αυτών ενδέχεται να αλλάξουν.

3. Αποδεχόμαστε με προσοχή τα αιτήματα φιλίας. Με το να αποδεχόμαστε «φίλους» που δεν γνωρίζουμε, θέτουμε σε κίνδυνο τη φήμη μας, ωστόσο με προσεχτικό έλεγχο των ρυθμίσεων που αφορούν τους «φίλους των φίλων μας» μπορούμε να προφυλαχτούμε περαιτέρω.

4. Δεν ανεβάζουμε links ή posts πριν τα ελέγξουμε. Η μετάδοση πληροφοριών και συνδέσμων χωρίς να έχει προηγηθεί η πιστοποίησή τους ενέχει ρίσκο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξαπατηθούμε και να διαδώσουμε ακατάλληλο ή ακόμα και κακόβουλο περιεχόμενο. Για να προφυλαχτούμε, ελέγχουμε τα posts μας σε αξιόπιστα ειδησεογραφικά sites πριν τα αναρτήσουμε στα social media.

5. Δικτυωνόμαστε, γνωρίζοντας ότι οι πληροφορίες που μοιραζόμαστε στα social media θα συνεχίσουν να υπάρχουν για πάντα. Ακόμη κι αν διαγράψουμε κάποια ανακοίνωση, μπορεί κάποιος να την έχει δει και να την έχει ήδη σώσει. Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουμε να είμαστε με το φωτογραφικό υλικό, αφού ο οποιοσδήποτε μπορεί να το αντιγράψει και να το χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμεί.

6. Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά τις κάθε είδους «προσφορές»: Όπως αποκαλύπτει η σχετική έρευνα της Symantec, αυτές οι προσφορές αποτελούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό πλέον ένα από τα σημαντικότερα όπλα των διαφόρων χάκερς. Έτσι, ο χρήστης καλείται να συμμετάσχει σε μία εκδήλωση ή μία ομάδα για να κερδίσει δώρα ή εκπτώσεις σε δώρα. Με ένα click, όμως, μπορεί να παραχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία (ειδικά το κινητό του τηλέφωνο) και να συνδεθεί εν αγνοία του με αριθμούς αυξημένης χρέωσης.


Ημερομηνία δημοσίευσης :  29 Αυγ 2013


 Πηγή ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: