Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Ανακαλύψτε σε ποιές τροφές έχετε δυσανεξία ή αλλεργία



Πώς διαφέρει η αλλεργία, από την τροφική δυσανεξία και την τροφική υπερευαισθησία; Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποιες τροφές έχουμε δυσανεξία;
Βοηθάει αυτή η γνώση στην απώλεια κιλών; Βρείτε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προβληματίσει πολλούς κατά καιρούς.


Η Αλλεργία είναι μια παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός αντιδρά σε διάφορα αλλεργιογόνα, αβλαβείς περιβαλλοντολογικές ουσίες (γύρη, χρώματα σκόνη, φτερά, τρίχες κλπ) ή τροφές (αυγά, ψάρια, θαλασσινά, φράουλες κλπ) ή φάρμακα (πενικιλίνη, αντιτετανικός ορός, καλλυντικά κλπ). 

Συμπτώματα της αλλεργίας είναι ταχείς φλεγμωνώδεις αντιδράσεις που κλιμακώνονται από φτέρνισμα, φαγούρα, κνισμό μέχρι και πολύ σοβαρές, ακραίες και απειλητικές για την ζωή καταστάσεις.

Η Τροφική Δυσανεξία είναι η διαταραχή του οργανισμού οφειλόμενη σε πρόβλημα μεταβολισμού κάποιων συγκεκριμένων συστατικών τροφών κυρίως λακτόζης (σάκχαρο του γάλακτος) και γλουτένης (πρωτεΐνη των δημητριακών). Συμπτώματα της δυσανεξίας είναι συσπάσεις πεπτικού σωλήνα, διάρροια, φουσκώματα, αέρια ή απώλεια βάρους, αναιμία κλπ

Η Τροφική Υπερευαισθησία ή σωστότερα "Μη Αλλεργική Τροφική Υπερευαισθησία" ("Non-Allergic Food Insesitivity", σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) είναι μια συνήθως καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση σε διάφορα διατροφικά συστατικά που μπορεί να βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις τροφές που καταναλώνουμε, με συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είτε μετά από μερικές ώρες είτε μετά από μερικές ημέρες από την κατανάλωση τους. 

Τα συμπτώματα της υπερευαισθησίας ποικίλουν σε ένταση και το εύρος τους είναι πολύ μεγαλύτερο των αλλεργιών και δυσανεξιών, όπως δύσπνοια, συριγμός αναπνοής, πρήξιμο, ερύθημα, αναφυλαξία, κνίδωση (έκζεμα), επιπεφυκίτιδα, ρινόρροια, ρινίτιδα, άσθμα, γαστρεντερίτιδα, αλλά και νευρικότητα, τρόμο, ταχυπαλμία, εφίδρωση κλπ και αρκετές ακόμα αντιδράσεις που προκαλούνται από το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γιατί να επιλέξουμε το Τεστ Δυσανεξίας της Vitascan;
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί: εμφανισιακά, στις διατροφικές συνήθειες, στον μεταβολισμό κλπ. 

Είναι λοιπόν ανάγκη να γνωρίζουμε επακριβώς όσο περισσότερα πράγματα για το σώμα μας, τι χρειάζεται, τι δεν χρειάζεται και τι πρέπει να αποφεύγει, για να λειτουργεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το Τεστ Δυσανεξίας, σε γενικές γραμμές υποδεικνύει ποιες τροφές είναι ευεργετικές ή επιβαρυντικές για τον οργανισμό μας. 

Όλοι χρειαζόμαστε αυτόν τον έλεγχο για να ισορροπήσουμε στην επιθυμητή κατάσταση υγείας του οργανισμού μας, καταναλώνοντας τροφές που, αν μη τι άλλο, δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας. 

Πολλές φορές παραπονιόμαστε ότι "φουσκώνουμε", έστω κι αν φάγαμε ελάχιστα χωρίς να σκεφτούμε ότι ίσως κάποια τροφή είναι υπεύθυνη γι αυτό. Άλλες φορές πάλι, ενώ τρώμε λίγο, δεν μπορούμε να χάσουμε κιλά. Έχουμε κάνει όλων των ειδών τις δίαιτες, αλλά το μόνο που κατορθώσαμε είναι να καταπονήσουμε τον οργανισμό, αλλά και την τσέπη μας.

Το Τεστ Δυσανεξίας, σε συνδυασμό με τις συμβουλές ή/και πρόγραμμα διατροφής από Διαιτολόγο, επιλέγεται γενικότερα από όποιον χρειάζεται να χάσει κάποια περιττά κιλά, χωρίς τη χρήση χημικής δίαιτας, αλλά μόνο με την μικρή ή μεγαλύτερη αναπροσαρμογή του διαιτολογίου του. 

Το Τεστ Δυσανεξίας της Vitascan που ελέγχει όλα τα παραπάνω, ως πρωταρχικό σκοπό έχει την εξεύρεση των διατροφικών προβλημάτων και την ενημέρωση για την υγεία και τη σωστή διατροφή του εξεταζόμενου. Διευκρινίζουμε ότι, σε καμία περίπτωση το Τεστ Δυσανεξίας από μόνο του, δεν βοηθά στην απώλεια κιλών.

To Τεστ Δυσανεξίας της Vitascan μπορεί να υποδείξει φαρμακευτικές, μεταβολικές και γαστρεντερικές αντιδράσεις κλπ σε τρόφιμα ή συστατικά τροφίμων. Δεν εξετάζει ψυχολογικές αντιδράσεις ούτε τροφικές ασθένειες τα οποία θα πρέπει να διαγνώσκονται από την αντίστοιχης ειδικότητας Γιατρούς. Με το Τεστ μαθαίνετε ποιές τροφές μεταβολίζει ευκολότερα ή δυσκολότερα ο οργανισμός σας, εξετάζοντας πάνω από 400 τροφές και ποτά.

Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός, τόσο ως προς τις τροφές που δεν μεταβολίζει, όσο και ως προς τον τρόπο και την χρονική διάρκεια με την οποία εκδηλώνονται οι αλλεργικές και τροφικές αντιδράσεις του. 

Έτσι, και σε συνδυασμό με τη χρήση εξατομικευμένου διατροφολογικού προγράμματος από Διατροφολόγο, γίνεται πιο εύκολη για τον εξεταζόμενο η απώλεια βάρους.

Η παχυσαρκία είναι απόρροια των σύγχρονων διατροφικών συνηθειών και του τρόπου ζωής μας και η οποιαδήποτε προσπάθεια απώλειας βάρους χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες του Τεστ Δυσανεξίας θα πρέπει να γίνεται πάντοτε υπό την καθοδήγηση ειδικού Διατροφολόγου. 

Το Τεστ Δυσανεξίας δίνει τις απαραίτητες πληροφορίες για την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μας. Η επιτυχία της επίτευξης του προσωπικού στόχου, είτε αυτός είναι η βελτίωση της υγείας με τη σωστή διατροφή, είτε η απώλεια βάρους, βρίσκεται στο κατά πόσο είναι κάποιος διατεθειμένος να ακολουθήσει πιστά τις πληροφορίες που θα λάβει.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστούν τα εξής: Το Τεστ Δυσανεξίας της Vitascan γίνεται από πιστοποιημένο Ιατρικό εξοπλισμό. Η εξέταση (μόνο για το Τεστ Δυσανεξίας) γίνεται από πιστοποιημένο χειριστή του εξοπλισμού, συνήθως γιατρό, χημικό, ή διαιτολόγο. Το Τεστ είναι αναίμακτο, ανώδυνο σύντομο και κυρίως μη επιβαρυντικό στον οργανισμό. Τα αποτελέσματα εκδίδονται άμεσα.

Δίαιτα με βάση το γενικό Τεστ Δυσανεξίας Τροφών της Vitascan - Αποτελέσματα

Είναι κατανοητό ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές σας συνήθειες για να μπορέσετε να αδυνατίσετε με βάση τα αποτελέσματα από το γενικό Τεστ Δυσανεξίας Τροφών και το διατροφικό πρόγραμμα που σχεδιάσει για σας ο Διατροφολόγος της Vitascan. Ίσως χρειαστεί να ψάξετε για τρόφιμα τα οποία δεν τα βρίσκετε εύκολα στο γειτονικό σας Super Market. Εξετάζουμε πάνω από 400 τροφές και ποτά. Είναι σίγουρο ότι όσα από αυτά (τρόφιμα και ποτά) και να χρειαστεί να διακοπούν για κάποιο διάστημα, πάντα υπάρχουν εναλλακτικές που μπορούμε να σας υποδείξουμε. Στο Ελληνικό εμπόριο υπάρχουν όλες οι τροφές που αναλύονται.

Αυτό που χρειάζεστε είναι μια μικρή έρευνα αγοράς της περιοχής σας για καταστήματα που εμπορεύονται μεγάλη ποικιλία τροφών και μια καλή οργάνωση στα καθημερινά σας ψώνια. Σε αυτό θα μπορέσουμε κι εμείς να σας βοηθήσουμε, επισημαίνοντας ποια τέτοια καταστήματα είναι στην περιοχή σας.

Μη χάνετε το κέφι σας! Οργανωθείτε! Φτιάξτε τη λίστα με τα φαγητά που μπορείτε να φάτε. 

Προμηθευτείτε από τα καταστήματα που βρήκατε στη γειτονιά σας, ή από τον μανάβη, τον κρεοπώλη ή και τον ψαρά σας αυτά τα τρόφιμα που είναι ευεργετικά για εσάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Τεστ Δυσανεξίας και το κυριότερο: ακολουθείστε τις οδηγίες του Διατροφολόγου σας. Όσοι από τους πελάτες μας ακολούθησαν το εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα της Vitascan είχαν θεαματικά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα θα μπορούν να είναι μόνιμα αν συνδυαστούν με επανεξέταση σε τακτά χρονικά διαστήματα και προσήλωση στη διατροφική φιλοσοφία της Vitascan.

Επανεξέταση
Το Τεστ Δυσανεξίας της Vitascan είναι η σύγχρονη μέθοδος ελέγχου της υγείας αλλά και του σωματικού βάρους- πάντοτε υπό την καθοδήγηση Διατροφολόγου. Επιλέγοντας τον έλεγχο αυτό επιλέγετε μια καινούργια διατροφική φιλοσοφία που θα σας συνοδεύσει, με εντυπωσιακά αποτελέσματα, για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Ο οργανισμός μας προσαρμόζεται στα εξωτερικά ερεθίσματα, ηλικιακές ανάγκες, διατροφικές συνήθειες κλπ, μεταβάλλοντας συχνά τις τροφικές του ανάγκες. Μια χαρά, μια λύπη, μια αλλαγή στις συνήθειές μας, ο χρόνος, μια απρόοπτη ασθένεια, όλα αυτά είναι ικανά να αλλάξουν τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας.

Η επανεξέταση σε τακτά χρονικά διαστήματα συνιστάται, διότι οι τροφικές αλλεργίες, δυσανεξίες, υπερευαισθησίες του σήμερα, μπορεί να είναι τα τροφικά ευεργετήματα του αύριο (και το αντίστροφο). Η ανά τρίμηνο, εξάμηνο ή κατ' έτος επανάληψη ελέγχου αυτού θα δώσει πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά κυρίως βελτίωση στην υγεία. Βέβαια ο καθένας από εσάς θα πρέπει να μπορεί να "ακούει" το σώμα του που αυτό είναι που θα δώσει την πληροφορία για το πότε πρέπει να γίνει η επανεξέταση αυτή, με βάση τα προαναφερόμενα συμπτώματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν πρέπει να μείνει κανείς με τις τροφές που ο πρώτος έλεγχος υπέδειξε / απέκλεισε, θα πρέπει περιοδικά να τις ανανεώνει για το μόνιμο και καλύτερο αποτέλεσμα. Η διάρκεια της επανεξέτασης δεν ξεπερνάει τα 15-20' λεπτά της ώρας.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site: http://www.vitascan.gr/




SHARE THIS

0 σχόλια: