Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

SUPER LEAGUE

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Γκάφα της Ανγκελα Μέρκελ στο Παρίσι: Αποκάλεσε Μιτεράν τον Φρανσουά Ολάντ!

Γκάφα της Ανγκελα Μέρκελ στο Παρίσι: Αποκάλεσε Μιτεράν τον Φρανσουά Ολάντ!

Μια ασυνήθιστη γκάφα που έκανε η Ανγκελα Μέρκελ επισκίασε την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Φρανσουά Ολάντ το απόγευμα της Πέμπτης στο Παρίσι.


Η Καγκελάριος της Γερμανίας προσφώνησε, κατά λάθος, τον Ολάντ με το όνομα του 21ου Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν, προκαλώντας δεκάδες σκωπτικά σχόλια στο twitter.

Ο Σοσιαλιστής Μιτεράν διετέλεσε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από τις 2 Μαΐου 1981 έως τις 17 Μαΐου 1995. Πέθανε στις 8 Ιανουαρίου 1996.

Ο Φρανσουά Ολάντ (ο οποίος μοιράζεται με τον Μιτεράν το ίδιο όνομα και το ίδιο κόμμα) είναι από τις 15 Μαΐου 2012 ο 24ος Πρόεδρος της Γαλλίας.


Μέρκελ: «Η Γερμανία δεν αλλάζει πορεία»

«Απαιτείται μεγαλύτερος οικονομικός συντονισμός μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης» δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου. Πρόσθεσε, όμως, ότι «η Γερμανία δεν αλλάζει πορεία».

Παράλληλα, η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γαλλία έχει την υποχρέωση να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μία ημέρα μετά τη διετή παράταση που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, οι οποίες έχουν θέσει σε εφαρμογή δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, περικόπτοντας παράλληλα τα δημοσιονομικά ελλείμματά τους, χωρίς να συμπεριλάβει σε αυτές τη Γαλλία.

«Συμφωνήσαμε να δώσουμε στη Γαλλία δύο χρόνια για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3,0% (του ΑΕΠ), σε συνδυασμό με την προσδοκία ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν. Αυτά πάνε χέρι-χέρι», ανέφερε η Μέρκελ.

H γερμανίδα Καγκελάριος και ο γάλλος Πρόεδρος εξέτασαν, κατά τη συνάντησή τους, ιδέες για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και τη διακυβέρνηση στην ευρωζώνη.

Πηγη ΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙΤΡΕΛΟ ΓΑΪΔΟΥΡΙ
Bookmark and Share
--> ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ WEB RADIO ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://trelogaidouri.listen2myradio.com/

SHARE THIS

0 σχόλια: